Siemens wasmachine trommel draait niet + ratel centrifugeren

Greet

  • #1
Hallo allemaal,

E nr: WM14E460NL/03
FD: 8605 600018

Ik heb even een nieuw onderwerp aangemaakt over ons wasmachineprobleem. De trommel draaide niet meer en heb intussen (na speuren op internet) de koolborstels eruit gehaald die inderdaad versleten zijn (ca. 1 cm rest er nog). Maar ik was vergeten dat de dagen voorafgaande aan deze storing ons een licht hoog ratelend geluidje was opgevallen bij het centrifugeren. Wat zou dit kunnen zijn en zou het de oorzaak van de storing kunnen zijn? Als ik de trommel gewoon ronddraai hoor ik niks.

Hopelijk kan iemand licht brengen in de duisternis?

(Overigens weet ik niet hoe ik het oude onderwerp weg kan halen. Iemand?)

Groeten,
Greet
 

Rusako

  • #2
Motor stuk! lamellen van de motor liggen er boven op, waar de koolborstels over heen loopt. Dit maakt het geluid. Als U nu nieuwe er in plaatst zal deze een aantal maandjes mee gaan! en zijn ze versleten. ZITTEN de koolborstels er wel goed er in!!!!
 

Greet

  • #3
Oei, dat klinkt niet best. Ik ga er van uit dat de huidige koolborstels er goed in zaten, want die hebben het zeven jaar uitgehouden.
Is het niet wat snel dat de motor nu al kapot is?
Waardoor wordt het veroorzaakt dat de lammellen eruit komen?
Kan dit gerepareerd worden?

Alvast bedankt voor de hulp!
 

Rusako

  • #4
Als je aan de motor draait ratel het dan? En als je de koolborstels er uit haalt en er aan de motor draait moet het over zijn! Dit kan zijn dat de koolborstels te ver zijn in gelopen! en op de lamellen zijn gekomen. Neem de motor mee naar de onderdelen winkel en laat het even naar kijken :)
 

Greet

  • #5
Als ik aan de motor draai ratelt er niets. De koolborstels heb ik er al uitgehaald, maar toen ze er nog in zaten ratelde er ook niets als ik aan de trommel draaide.

Met "te ver ingelopen" bedoelt u afgesleten of iets anders?

Ik zal inderdaad proberen de motor eruit te halen en mee naar de onderdelenwinkel nemen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Greet schreef:
Maar ik was vergeten dat de dagen voorafgaande aan deze storing ons een licht hoog ratelend geluidje was opgevallen bij het centrifugeren. Wat zou dit kunnen zijn en zou het de oorzaak van de storing kunnen zijn? Als ik de trommel gewoon ronddraai hoor ik niks.
Ik twijfel dus even of het een iets met het ander te maken heeft.

Kan er niet toevallig een bh beugel tussen de trommel en de kuip zijn terechtgekomen?
 

Rusako

  • #7
Hallo Frank,dit had gekunt maar hier boven stond als men aan de trommel draait is dit niet het geval! dan had hij dit ook moeten doen? Mvgr.Rudi :wink:
 

Greet

  • #8
Dank voor het meedenken. Ik ben intussen met de motor bij de winkel geweest en die man heeft er meteen nieuwe koolborstels in gezet. Hij dacht dat de machine het zo weer goed zou doen want er was verder aan de motor niks te zien. Ben benieuwd. Vanavond uitproberen.

Overigens was ik bh's ed. altijd om die reden in een waszak.
 

Greet

  • #9
De machine heeft zojuist weer zonder problemen een was gedraaid! Hopelijk houdt hij het nu weer een tijdje uit. :D
 

Rusako

  • #10
Mooi zo suc6 er weer mee!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu