Siemens Extraklasse F1000: pomp ratelt

Sirolfsirolf

  • #1
Dag,

Zojuist heb ik mijn wasmachine aangesloten en hij draait nu ik type :D Maar als de pomp aanslaat (oa na het wassen en tijdens het spoelen) dan hoor ik geratel. Hij lijkt wel goed af te pompen, maar maakt dus geluid.
Is dat iets wat ik zelf kan repareren of vervangen?

Bij voorbaat dank je aandacht!

MvG,
Floris
PS: het gaat om een Siemens Extraklasse F1000
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat hangt er van af hoe handig u bent, over het algemeen is het wel te doen.
 

Bslootma

  • #3
Dat geratel wordt veroorzaakt door vuil in de pomp en dat kan u gemakkelijk zelf verhelpen. U moet aan de voorkant onderaan links de schroefdop eruitdraaien (eerst het water eruit laten aan de hand van dat zwarte slangetje dat los in de machine hangt vooraan als u de hand in die gleuf steekt, er zit een wit dopje op dat u eruit moet trekken, best een emmertje eronder houden, er komt een lang flexibel staafje uit dat slangetje, helemaal eruit trekken).

Als u de schroefdop verwijdert komt er een kokertje uit, achteraan ziet u het plastic schoepje van de pomp. Gewoon de hele boel uitkuisen en grondig proper maken met een doekje en goed controleren dat er geen kleine objecten in zitten vanbinnen.

Meestal is er een naald, paperclip of een ander klein object uit de was in het pompcircuit achtergebleven waardoor dat schoepje begint te ratelen. Het schoepje is van flexibel materiaal gemaakt waardoor het meestal wel tegen een stootje kan.
Alles terug dichtdoen en testen!
Deze uitleg staat trouwens in de handleiding van de machine als u die nog heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu