Schuurverlichting

Jackster

  • #1
Schuurtje staat 10+ meter ver van een stroompunt. Het wordt vochtig en alleen soms gebruikt. Is er een optie is om er binnen simpele verlichting te krijgen zonder elektra aan te leggen in de tuin?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Iets met een klein zonnepaneeltje zou ik dan doen.

550x507.jpg
 

cool1

  • #3
zoiets ?

haspel.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
De beste oplossing is gewoon even de schop pakken en een sleuf naar de schuur graven en een kabel tussen beide aanbrengen.
Even werk maar dan heb je er ook geen omzien meer na, gebruik je het juiste schakelmateriaal ed. dan maakt het ook niet uit dat het wat vochtig wordt.

Is het teveel werk dan simpel een zonnepaneeltje nemen met lamp en bewegingsmelder.
Overdag wordt de accu opgeladen en zodra het donker wordt en de bewegingsmelder wat ziet gaat de lamp even aan.
Wil je dat echter gebruiken om een uurtje in de schuur te kunnen werken dan is het geen oplossing en zal je toch moeten gaan graven.

Ligt er een terras tussen oid. en wil je die niet opbreken dan kun je ook gaan spuiten.
Gewoon een elektrabuis aansluiten op een waterslang, putjes graven en spuiten van het ene gat naar de andere. Wel even werk want komt je wat hards tegen dan schiet de buis alle kanten op (zoek ook even een aangename dag uit zodat het niet erg is dat je zelf wat nat wordt) maar het voordeel van een elektrabuis is juist dat deze wat soepel is en je dus relatief kleine putten hoeft te graven.
Zo heb ik ooit de tuinverlichting aangebracht en alleen putjes gegraven onder de staptegels en sommige buizen 8m ver gespoten.
Moet er wel bij zeggen dat sommige buizen ook nooit de juist plek hebben bereikt en mocht iemand ooit gaan graven dan zal deze zich zeker af gaan vragen waarom daar een volledige lengte electrabuis in de grond zit.
 
  • Like
  • Informatief
Waarderingen: Jules1962 en Rooster

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu