Schuine vloeren

Dame

  • #1
Wij hebben een dijkhuisje (1925) op het oog, maar aarzelen nogal omdat de vloeren op de begane grond en verdieping ca. 20 cm aflopen, van de achtergevel naar de voorgevel toe. Het huis is dus verzakt maar dit zou niet "actief" zijn. Er zijn geen scheuren zichtbaar in de binnenmuren of gevels.
Mijn vraag: Zijn de vloeren recht te maken zonder dat de hele balkconstructie aangepakt moet worden? Alvast erg bedankt voor reacties!
 

Tiho

  • #2
Als de verzakking in de lengterichting van de balken is, dan kun je overal een balk waterpas tegen de bestaande vloerbalk schroeven.

Staan ze er haaks op, dan kun je tegen elke balk ook een balk schroeven maar dan elke volgende weer iets lager zodat je weer waterpas uitkomt.

Lijkt me echter geen gezicht als je plafond dan schuin toeloopt.

Ik zou ook eerst een eigen bouwkundig onderzoek uit laten voeren, deze persoon zal je vast ook veel meer kunnen vertellen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Niet actief is onzin.
dergelijke zakkingen stoppen niet.
Wat overigens niet wil zeggen dat het erg snel gaat
waarschijnlijk is het minder dan een mm per jaar


Maar als je het recht wil houden moet je met de oorzaak beginnen
en dat is de fundering van het pand.
 

Dame

  • #4
Dank voor de vlotte reacties! Uiteraard is een bouwkundig onderzoek absolute noodzaak bij zo'n huis. Ik had eerlijk gezegd nog niet aan de plafonds gedacht, goede tip dus. De locatie van het dijkhuis is echt super, anders zouden we er niet eens over nadenken.
Wordt mogelijk vervolgd :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu