Scholtes vaatwasser geeft geen water

Boellie

  • #1
Beste mensen, ik heb rond gezocht op dit forum en het 1 en ander geprobeerd maar ik kom er nog niet uit. Misschien kan iemand mij verder helpen. Mijn vaatwasser neemt geen water in, ik hoor wel de pomp die het water door de armen moet pompen. Water komt er echter niet in. Ik heb de drukschakelaar slang losgemaakt en die functioneert gewoon. Als ik erin blaas dan schakelt hij. Verder is de vaatwasser op de bodemplaat droog en de noodvlotter in rust.

Ik heb gemeten dat de aquastop niet wordt bekrachtigd. Maar waarom? Als ik er zelf 220 op zet begint het water te stromen maar het programma begint niet, de vaatwasser wordt direct weer leeggepompt. Er begint een ledje te knipperen aan de linkerkant van het display (pannen programma). Iemand nog ideeën wat ik kan doen?

Heel veel dank alvast.

mvg,
Boellie.
 

Henny

  • #2
Probeer eens de soda schoonmaak methode.
(zie sticky bovenaan deze rubriek)
Lees ook eens de mededeling bovenaan deze rubriek.
 

Boellie

  • #3
Het gaat om de LVTI 12-511.
 

Wittenico

  • #4
Dat knipperende lampje staat voor een storing.

Vertel eens hoeveel lampjes/programma's er op zitten en welke er van knipperen.
Graag van links naar rechts.
 

Boellie

  • #5
Er zitten in totaal 5 programma's op. Van links naar rechts zijn dit:

- Intensieve afwas
- Normale afwas
- Gereduceerde afwas (ECO)
- Afwas glazen voorwerpen
- Weken

Allen het lampje van de intensieve vaat knippert snel.
 

Wittenico

  • #6
Die led staat voor overflow, maar zoals je al zei staat er geen water op de bodem.
De volgende dingen kunnen ook een oorzaak zijn:
- Toch een defecte niveauregelaar (ondanks schakelen bij doorblazen);
- Lekke slang van filterbak naar niveau regelaar;
- Defecte vlotterschakelaar;
- Defecte print (minst waarschijnlijk).

Succes :wink:
 

Boellie

  • #7
Ik heb de niveau-regelaar doorgemeten en deze is 700k. Als ik 'm schakel dan is hij 2 Ohm. Het maakt voor het probleem niets uit of ik het slangetje erop of af doe, of als ik 'm via blazen laat schakelen. Deze slang is trouwens goed. De vlotterschakelaar is ook goed de schakelt de aquastop af als ik het piepschuim omhoog druk, dit heb ik ohms gemeten.

Dan blijft volgens mij de print over. Deze schakelt al dan niet correct het programma in de fout stand. Als ik de print bekijk dan zie ik een verkleuring bij een weerstand, deze zit echter niet bij de Triac (voor de aquastop) in de buurt en ik weet dan ook niet of het er mee te maken heeft. Ik zal proberen een foto bij te voegen om het geheel wat duidelijker te maken.

Kan iemand mij misschien aan een schema helpen? Iemand nog ideeën wat ik kan testen etc.
 

Boellie

  • #8
De foto:



Info bij de foto:

1 omcirkeld: de weerstand die een plek op de print heeft achtergelaten, lijkt echter niet in verbinding te staan met de Triac van de sturing van de aquastop.

2 omcirkeld: De triac die de aqua stop volgens mij in werking moet zetten. Deze koelplaat is net iets anders dan verdere koelplaten. Maar dit type komt ook verder niet voor op de print, dus dat kan toeval zijn.

Nog ideeën iemand?
 

Wittenico

  • #9
Kijk of de solderingen allemaal goed zijn op de achterkant van de print en soldeer de printsporen waar de stekker op zit iets op. Komt ook wel eens voor dat de stekker geen goed contact maakt met de print.

Succes
 

Boellie

  • #10
Ik heb de solderingen iets aangedikt, maar het levert me jammer genoeg geen resultaat. Ik ben door mijn opties heen denk ik. Kan alleen nog melden dat ook als ik het programma op uitgestelde starttijd zet (bv 2 uur) en ik doe de deur dicht, gaat ook direct het eerste ledje knipperen.

In ieder geval bedankt voor jullie hulp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu