Schokdemper wasmachine LG WD-12380FBN

Eric R

  • #1
Ik heb wat problemen met de wasmachine. In het programma blijft ie regelmatig hangen op het centrifugeren. Niet altijd. Hij blijft dan proberen maar stopt naar een paar draaiingen weer om opnieuw te proberen. Lijkt mij iets van onbalans. Dat kan zo een uur doorgaan waarna de foutmelding OE komt. Dat is iets met de afvoer. Bij los centrifugeren geen melding,maar ook regelmatig wel blijven hangen in programma.
Voor de zekerheid heb ik alle filters, slangen, pompje nagekeken. Schoon,dus naar mijn idee niet het probleem. Voor zekerheid soda methode ook maar eens gedaan. Om bij de pomp te komen heb ik de bodemplaat los gehad. Toen trok ik zo de dempers uit elkaar. Is niet meer dan 2 hulzen die in elkaar schuiven. Is dat de bedoeling ? Heb naderhand alles weer in elkaar geschoven en nu ook geen extra lawaai of zo.
Maar het probleem is niet opgelost. Zijn die dempers altijd zonder veren, olie of iets ? Kan ik een universele demper toepassen om te proberen of dat positieve invloed heeft op de balans ?
En hoe krijg ik die er dan uit/in ? Denk niet via de bodem anders vallen ze weer uit elkaar, maar de achterplaat (wel wurmen om daar tussen te komen). Ze zitten nu met een soort plastic pennen vast.
Wie heeft raad ?
 

Eric R

  • #2
Ben alvast aan het Googlen voor onderdelen. Is er verschil in dempers voor een kunststof kuip ? Ik zie dat er soms bij staan.Of kan ik een universele gebruiken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Gebruik de originele schokdempers.
De schokdempers die tegenwoordig vaak gebruikt worden zijn kunststof en zijn zo uit elkaar te halen, wanneer ze stroef heen en weer gaan zijn ze nog goed, gaan ze soepel heen en weer dan vervangen.
 

Eric R

  • #4
Zie zoveel dempers voorbij komen.. lijkt allemaal op elkaar. Afstanden ,doorsnede en weerstand vaak ook gelijk. Is een hydraulische demper bijvoorbeeld ook toe te passen cq beter ?
 

Eric R

  • #5
Wat is orgineel ? onderdeel# 383EER3001 ? en dan de G of C of A uitvoering...? 100 of 120 Newton ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Bestel de schokdempers bij een onderdelenwinkel, die zijn misschien hel iets duurder maar zij kunnen u adviseren en nemen terug als het fout gaat.
 

Eric R

  • #7
Nieuwe er onder gezet en rammelen maar... was dus geen succes.Oude weer terug geplaatst.
Toch maar weer monteur laten komen.Kan weinig met onbalans aanvangen. Nieuwe dempers en veren,m aar dat kost orgineel snel 200 euri. Voor een machine van bijna 3 jaar oud en 350 kostprijs geen juiste investering. Advies: andere machine kopen :-|
 

Eric R

  • #8
Vrijdag komt een nieuwe Miele V5845wps, diepte investering :cry: maar wel 10 jaar zonder problemen als het goed is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Succes met de nieuwe machine.
 

Eric R

  • #10
Dat zal wel lukken, aan de prijs zal het niet liggen...
Ik heb staan twijfelen over een Asko. Mooi stevig machine met 4 dempers. Alles lekker lomp en stevig. maar er zit 5 jaar garantie op. Bijkopen kon niet, dus toch maar voor de zekerheid van 10 jaar gekozen met Miele. Met minimaal 10 wassen per week hoop ik het nu langer uit te houden dan de vorige.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Voor een machine van bijna 3 jaar oud en 350 kostprijs geen juiste investering.
Een afschrijving van ongeveer € 0,23 per wasbeurt is niet veel hoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu