Schokbrekers repareren/vervangen whirlpool AWM275/1

Micheldeman

  • #1
Ik heb sterk de indruk dat de schokbrekers van mijn wasmachine WMA275 aan vervanging toezijn.
Het apparaat staat te schudden en de voorplaat komt af en toe bijna compleet naar buiten. Als ik in de deuropening de trommel op en neer beweeg gaat dit vrij gemakkelijk en dempen daarna doe hij nauwelijks.

Nu heb ik inmiddels naar de bevestiging van de schokdempers gekeken en in een ander topic gelezen dat de 2 kunststof clips verwijderd dienen te worden. Voordat ik pas zie hoe het zat nadat ik deze heb trachten te verwijderen en wellicht heb beschadigd, is mijn vraag: hoe dienen deze verwijderd te worden?

bedankt,

Michel
 

Micheldeman

  • #2
Het is me inmiddels gelukt, De schokdempers zijn helemaal op, geen enkele demping waar te nemen. Waar zijn deze het gunstigste te bestellen?

Zijn ze ook te repareren? Zo te zien krijg je de zuiger niet zonder geweld uit de schacht omdat deze is ingeknepen aan de onderzijde waardoor de zuiger er niet (meer) uit kan.

Inmiddels met 2 personen de zuiger uitelkaar getrokken. De dichting ( een soort van rubbere brede ring) is totaal verweerd. Ik ga er proberen meerdere rubbere o-ringen in te zetten met wat vet en dan zien we wel weer. Slechter dan dat hij was kan hij niet worden.

Mvg,

Michel
 

Mark1980

  • #3
Nee schokbrekers kan je niet maken daar moet je nieuwe voor halen kan je gewoon in in een witgoedzaak of onderdelen zaak bestellen die oude gewoon weggooien.

Gr Mark.
 

Micheldeman

  • #4
Natuurlijk kun je die wel repareren, want wat er enkel slecht aan was, was de rubberen afdichtring, die was namelijk vergaan. Het enige wat je in feite opnieuw aanschaft met een nieuwe schokdemper, is die rubberen ring. De rest van de schokdemper is verder nog in prima staat.

Nu heb ik nieuwe 4 nieuwe O-ringen per demper geplaatst, in plaats van de enkele brede ring en weer terug gemonteerd. Beetje vet erbij voor de smering/afdichting. Heeft me al bij al 2 euro gekost.

De schokdempers laten zich vrij gemakkelijk door 2 personen uit elkaar trekken en weer terugplaatsen, daar had ik niemand bij nodig.

Wat kost een nieuwe en dan maal 2? 40 Euro? en dan kom je nog goed weg. Koop je overigens ook een goed werkende 2e handse voor om MP.

Ik heb de wasmachine inmiddels uitgetest en geen probleem meer geconstateerd.

Groet,

Michel
 

Mark1980

  • #5
Oke ben benieuwd hoelang die nu meegaan schokbrekers hebben veel te leiden.
 

Fiesiekus

  • #6
Hoe zit het met de druk? Is er niet een bepaalde minimumdruk noodzakelijk?
 

Micheldeman

  • #7
Een rubbere ring is een rubbere ring hoor en die o-ringen zijn oersterk. Maar ook ik ben benieuwd,

En wat de demping betreft, deze is merkbaar aanwezig. De trommel dempt vrijwel direct.

Groet
 

Fiesiekus

  • #8
Ik twijfelde niet aan de O-ring, wel aan de veerkracht die door de luchtdruk in de cilinder wordt bepaald.
 

Micheldeman

  • #9
De veerkracht/demping lijkt goed te zijn, De tijd zal het leren, maar als het goed uitpakt, kun je op deze manier een stuk goedkoper uitzijn.

Ook, als je de beschikking zou hebben over de originele rubberen ringen, dan is het ook een eitje,

groet,

Michel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Er zit geen luchtdruk in de schokdemper dus het zou gewoon moeten werken.

Knap gedaan.
 

Micheldeman

  • #11
Er zit inderdaad geen (statische) luchtdruk in demper, maar deze onstaat wel wanneer de demper op en neer beweegt. De vraag is hoe goed de rubberen ringen luchtdicht zijn zodat demping ontstaat. Wellicht dat totale afsluiting ook niet goed is want dan kun je nog steeds resonantie krijgen.
 

Fiesiekus

  • #12
Aaah...een vacuümdemper. Hopen dat ie niet volstroomt zodat er druk ontstaat.
 

Micheldeman

  • #13
We zijn nu een aantal dagen verder en het resultaat is nu dat de wasmachine tijdens het centrifugeren zeer stabiel blijft. Lijkt toch wel goed te werken die o-ringen.
Dus...
Misschien een tip voor anderen. Belangrijk is wel dat je de juiste diameter/dikte weet te vinden.

Groet,

Michel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #14
:prima:
 

Micheldeman

  • #15
Zo is dat...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu