Schilderen van fijn schuurwerk

Mhaenen

  • #1
Hallo,

Ik wil de muren van de woonkamer gaan schilderen. Op deze wanden is fijn schuurwerk aangebracht. Mijn vraag is of iemand mij kan aangeven welke muurverf ik het best kan nemen om zo min mogelijk strepen te krijgen en de structuur zoveel mogelijk te behouden. Ik heb begrepen dat hier namelijk speciale muurverven voor bestaan.

ALvast bedankt voor jullie reaktie!

mvrgr Michel
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je raakt gebruik van welke muurverf dan ook altijd wat structuur kwijt.
Vooral indien de structuur vooral uit gaatjes of groeven bestaat, want de verf vult die op.

Rollen met een langharige vachtroller vind ik zelf het mooiste werken, die maakt zelf ook weer een beetje structuur. Om te veel vullen/vervlakken te voorkomen kun je (indien je latex gebruikt) deze een beetje verdunnen. Ik heb gegranolde muren op die manier met gewone latex gedaan, en er is weinig van de structuur verloren gegaan.

De speciale muurverf ken ik niet, ben dan zelf ook geen verfdeskundige.
Maar indien zo'n speciale muurverf bestaat, dan is het verstandig daarvoor even naar een gespecialiseerde verfwinkel te gaan. Op dit forum worden namelijk producten niet bij merk en type aanbevolen.
 

EdP

  • #3
Jaren geleden heb ik voor het plafond (ook fijn schuurwerk) een Monodek latex gebruikt van een bekend merk, alle structuur is zichtbaar gebleven. Voor de muren gebruik ik meestal een acrylaatdispersie van hetzelfde bekende merk, als je die maar niet te dik opsmeert trekt 't ook lekker in en hou je redelijk veel structuur over.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu