Scheve muur uitwerken

Windsor

  • #1
Mijn oude keuken stond tegen een binnenmuur, na afbraak van de keuken zie ik dat die muur niet vlak en recht is,eerder golvend…met een max verschil van 1.5 cm. Nu wil ik daar binnen 1 week mijn nieuwe keuken tegen plaatsen en denk aan volgende mogelijkheden:
1)muur uitplamuren: mooi maar tijdrovend + ik denk niet dat dit kan drogen in 1 week
2)tegen de muur houten platen vastzetten met ‘kloppluggen’(heb geen ruimte genoeg om een kaderwerk te zetten). Tegen die platen de kastjes rechtrstreeks vijzen + fiancen boven het werkblad kleven. Welke platen zijn hiervoor best geschikt, moeten tegen vocht kunnen denk ik + stevig genoeg zijn?
Graag raad over mijn 2 oplossingen aub.
Zijn er nog andere mogelijkheden?
 

Millew

  • #2
Stucwerk is na een week toch wel voldoende verhard en droog om op verder te werken? Zeker als je gips gebruikt, maar dan wel gips, geschikt om op te tegelen.

Platen zou ook kunnen maar neem dan geen houtachtig iets, maar een cementgebonden plaat, zoals Powerpanel of Aquapanel. Die zijn vochtbestendig en werken weinig.
In principe heb je wel een soort regelwerk nodig om uit te vlakken. Maar misschien kan je ze ook tegen de muur lijmen.
Kastjes e.d. zal je dan wel door de plaat heen in de oorspronkelijke muur moeten vastzetten.
 

Pirke

  • #3
Een dikke laag stuc van 1.5 cm lijkt wel droog na 1 week, maar gegarandeerd dat je muffe kasten krijgt als je die tegen de muur zet. Heb ik hier ook gehad. En dan met antiek. :O(
Niet doen dus.
Platen oplossing lijkt mij het beste.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als er (iets) ruimte achter de kastjes zit is het vocht geen probleem, anders op de muur achter de kastjes een dampdichte folie aanbrengen.
 

Tiho

  • #5
Ik weet dat de meningen sterk verdeeld zijn, maar ik heb een hele muur in mijn douche van okoume garantieplaat. Waarom zou dat voor een keuken tegen een binnenmuur niet kunnen.

Het lijkt mij juist het handigst in dit geval.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu