Scheurtje in Lewisvloer - erg?

Wamelis

  • #1
Dag mensen,

Een paar maanden geleden heb ik een lewisvloer in de toekomstige badkamer gestort. Ik heb toen de lewisplaten van onderen tijdelijk met wat bandijzer gefixeerd op de balken, om alles even vast te hebben tijdens het storten. Het was er nog niet van gekomen om die bandijzertjes weer weg te halen. Stom...

Afgelopen week is de ruimte naast de badkamer zwaar belast geweest, en nu zit er een haarscheur over de hele lengte van de lewisvloer.

Ik vermoed nu dat de balken iets zijn doorgebogen onder de zware belasting. En omdat de lewisvloer nog aan de balken vast zat is de boel als een hefboom gaan werken, met de scheur als gevolg.

Heb ik nu een probleem, of kan ik er toch nog veilig overheen tegelen?

Dank,
Wim
 

BeeTeeWee

  • #2
Ik heb wel eens zo'n lewisvloertje gesloopt. Daar moet je echt je best voor doen. Ik stond echt versteld van de sterkte en stijfheid van zo'n relatief dun vloertje. Die verzwakte amper van mijn mokerslagen en de scheuren die ontstonden.

Ik ga er maar even vanuit dat de scheur niet is ontstaan als gevolg van een te zware belasting van de vloer op te dunne balken, maar als daarvan geen sprake is zou ik er maar lekker overheen tegelen. Waarschijnlijk kun je nog jarenlang een olifant laten douchen in je badkamer. Als je dat al zou willen, natuurlijk.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Als ijzer gaat scheuren dan zijn daar grote krachten op geweest.

Laat het evt door een aannemer eens bekijken, misschien moet er toch iets gestut te worden.

Dan maar ff wachten met tegelen
 

Wamelis

  • #4
@ BeeTeeWee:

Klinkt vertrouwingwekkend... De balklaag is prima, dat zit het 'em niet in.

Enig idee wat zo'n barst doet als de tegels er eenmaal liggen? Gaat de scheur daar niet in terugkomen?

@ Henk253:
Er zit geen scheur in het staal hoor, ik kan de platen van onderen nog zien, geen probleem te ontdekken. De haarscheur zit alleen in het beton.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Dan zou ik die scheur dicht gieten met een sneldrogende cement want mochten je ooit lekage krijgen dan is de beton vloer niet meer dicht
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu