Scheuren in verschillende muren

Damien1990

  • #1
Onlangs een huis gekocht maar na het behang verwijderen kwamen er enorme scheuren tevoorschijn, nu heb ik als tip gekregen dat ik de scheuren eerst moest uitkappen en erna opvullen met vul mortel. Nu heb ik bij het uitkappen van de scheuren op verschillende plekken stukken steen die ook uit de muur kwamen waardoor ik redelijke grote gaten heb.. Kan iemand mij misschien tips geven hoe ik deze gaten het beste kan opvullen, een vriend van me zei dat dit ook met pur kan ? Is dit een goede oplossing om alle scheuren te vullen ? Als alle scheuren dicht zijn komt er een Stucadoor alles stucen.. Graag tips, antwoorden of nieuwe ideeën.

Alvast bedankt!

Foto's ;




 

Tiho

  • #2
Dat zou ik aan de stukadoor vragen. Die grote gaten kun je een steen in metselen. Verder moet de stukadoor garantie geven dat het niet opnieuw scheurt. Of hij dat wil als jij overal pur inspuit heb ik mijn twijfels over.

Waarschijnlijk plakt hij er wapeningsband op en smeert het net zo makkelijk mee weg.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou eerst eens met de makelaar om tafel gaan zitten, dit lijkt verdacht veel op verborgen gebreken als u hier niet over ingelicht bent.
Daarnaast is het belangrijk te weten te komen wat de oorzaak van de scheuren is, anders loopt u kans over een tijd weer scheuren te krijgen.
 

Damien1990

  • #4
Hmmm ik heb inderdaad al eens gezocht op het internet of dit verborgen gebreken zijn, maar hier kan ik echter niks over vinden. ik ben totaal niet ingelicht over de scheuren die kwamen pas zichtbaar toen ik het behang er af haalde en de tegeltjes in mijn badkamer. Dit zijn scheuren in mijn ogen van het verzakken van het huis. De buren hadden het ook (dit is een hoekwoning).

Bedankt voor jullie reacties
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Zoek eens op total wall

met die scheuren moet je meer doen dan alleen dichtsmeren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
In veel oude huizen zitten scheuren, niets mis mee. Wat je wel moet weten of ze nog werken, als ze groter worden kan de verzakking nog bezig zijn, en zijn er wellicht andere maatregelen nodig.

Pur is niet bedoeld voor deze toepassing. Ik hoop dat die vriend van je zelf niet klust...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu