Scheuren in binnenmuur - Zetting en krimp scheuren

Mobi

  • #1
Hallo,

Ongeveer 1 jaar geleden heb ik de muur geschilderd met Flexa muurverf. Helaas zitten er aan beide kanten vd muur scheuren in de verf. Hoe zou ik dit kunnen herstellen? Ik zelf denk dat het ligt aan de muur, ik weet niet hoe, maar hij trekt uit elkaar en trekt de verf mee, waardoor er scheuren ontstaan. Het is niet mooi.

De muur is gewoon een bakstenen muurtje. Het is een jaren 70 huis en hij was al geverfd, ik heb er nieuwe witte verf overheen geschilderd.

Het is alleen bij deze muur.

Ter verduidelijking foto's.

IMG_20220307_104333.jpg IMG_20220307_104347.jpg IMG_20220307_104353.jpg IMG_20220307_104450.jpg IMG_20220307_104455.jpg IMG_20220307_104500.jpg
 

Willem52

  • #2
Kun je wat foto's van het geheel maken, zodat we weten waar we over praten.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Zetting en krimp scheuren. Krabbel met een 3 hoekschraper de grootste scheuren ca. 1cm diep uit en repareer deze met muurvuller (2x). Schuur vlak en bekleed de muur meet renovlies. Daarna 2x sauzen.
 

BigBert

  • #4
De scheuren lijken niet alleen in de verf te zitten maar ook in de stuclaag. Wel vreemd dat de muur al geverfd was zonder scheuren. Dus de nieuwe verflaag zou voor de scheuren hebben gezorgd?
 

Mobi

  • #5
@BigBert Waar zie je dat aan? Ja, de verf van de vorige bewoonster was intact en vorig jaar heb ik erover heen geschilderd in het wit, en langzaam zijn deze scheuren ontstaan. Ik vraag me af hoe ik deze scheuren kan repareren.
 

BigBert

  • #6
De scheuren lijken dieper dan 1 of 2 lagen verf (2 mm),
maar het kan gezichtsbedrog zijn. Als de muur uit de jaren 70 is, heeft ie genoeg tijd gehad om zich te zetten en zou het vreemd zijn dat ie dat zou doen na een laag nieuwe verf. Er is dan meer aan de hand. Groningen? Als het dieper is dan de verf lijkt me de aanpak van Kees prima. Alhoewel, als er een andere onderliggende oorzaak ik, is er een kans dat ie na verloop van tijd weer gaat scheuren.
 
Laatst bewerkt:

Mobi

  • #7
Is het beter als ik een foto maak van het geheel? Dat jullie misschien een beter beeld erbij krijgen. Ik wil het wel in een keer goed doen en niet bezig blijven. Ik zoek altijd naar een wat goedkopere en de simpelste oplossing. Ben totaal niet handig.

@Kees de schilder waarom 2x sauzen? En met sauzen bedoel je verven? Zou 1 keer ook voldoende zijn? En niet de hele muur toch? Alleen dat stukje wat gescheurd is.
 

De Bob

  • #8
Probeer eerst de oorzaak te vinden, u kan natuurlijk plakken en sausen, maar de kans dat de scheur na enige tijd terug komt is aanwezig.
Ik heb dat opgelost met fexibele kit, die werkt mee met de trage bewegingen. Kit ruim laten drogen
Blijft al jaren goed.
 
Laatst bewerkt:

BigBert

  • #9
Is er verder nog iets aan het muurtje veranderd? Hoe is de verbinding/overgang met vloer, plafond en aansluitende muur? Zijn er scheuren aan de buitenkant/buitenmuren te zien? Staat het muurtje vast als je er tegen leunt?
 

Mobi

  • #10
Ja, het muurtje staat vast. IK zie alleen de scheuren in de verf. En dat is alleen bij deze muur zo. Het is een dunne muur (vna baksteen) die de woonkamer van de slaapkamer splitst. Hoe kom ik achter de oorzaak? Ik ga morgen even kijken
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #11
@Mobi: renovlies /glasvezel kunt u in 2 kwaliteiten kopen: voorgesausd of niet. De laatste versie voorziet u van 2 afwerklagen, de eerste volstaat met 1.
Stukjes bijwerken blijf je zien.

Kit om scheuren in stukwerk te repareren pas ik niet toe: kuilt in na droging in. Reparatie van scheuren met Murex icm renovlies. Maar ieder z'n systeem.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu