Scheur in binnenmuur - scheur loopt door het voegwerk

Elisan

  • #1
Beste,
Zo’n drie jaar geleden zijn wij in onze huidige hoekwoning komen wonen. De woning is in 1940 gebouwd. De woning is gebouwd op zandgrond.

In onze woning zit in de binnenmuur een scheur in het metselwerk, deze hebben wij ontdekt toen wij het behang weghaalden. Zie de foto’s. Ik heb de scheur zelf wat uitgebikt om te kijken of de bakstenen ook zijn gescheurd. Dat is niet het geval, de scheur loopt door het voegwerk.
In de buitenmuur hadden wij ongeveer op dezelfde plek ook een scheur, deze is negen maanden geleden gerepareerd door een vakman.

Wij hebben een idee hoe de scheur is ontstaan. De rioolafvoer die vlak langs deze muur loopt was zo lek als een mandje en dat heeft een lange tijd geduurd. Hierdoor is volgens ons de grond wat verzakt. Dit is inmiddels opgelost.

Heeft iemand een idee hoe dit te repareren? Kan dit verder weggebikt en opnieuw gevuld of is er meer nodig? Wie heeft er advies?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als het constructief gerepareerd moet worden kunnen er wokkels ingelijmd worden. Als esthetisch repareren voldoende is, kan het met gaas en stucwerk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu