Sanitairkit te weinig

Pepjo

  • #1
Iedereen maakt wel eens een foutje, zo ook ik : ik heb vandaag een overgang tegelwand-tegelvloer gekit in de badkamer, een beetje snel omdat ik de kinders op moest halen. Bij thuiskomst bleek dat op een centimeter of tien van de kitrand ik te zuinig ben geweest, de overgang zit niet helemaal vol.

Nou ben ikniet zo van de kitten, vandaar mijn vraag : kan ik over deze verse kit een nieuwe laag aanbrengen om mijn fout op te lappen of moet ik de hele rand eruit peuteren en opnieuw doen ? Het gaat dus om een kitrand die morgen één dag oud is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Geen probleem zolang het stof en vetvrij is.
 

Pepjo

  • #3
Hoera !

(zag nogal tegen het peuteren op)
 

Vandermark

  • #4
Hier kijk ik van op: ik had begrepen dat je in een dergelijk geval altijd de kit dient te verwijderen omdat kit niet op kit hecht, en na één dag is zeker het buitenste deel al droog.

Nu mijn situatie: ik heb mij bad mooi gekit maar er zijn twee plekken waar het lekt (loopt tussen muur en bad water naar beneden als ik water knoei, is zeker kit rand, kraan en leidingen lekken niet). Kan ik hier dan over heen? Ik had begrepen dat je in zo'n geval altijd ALLE kit weg moet halen en dan overnieuw moet kitten??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
:oops: Ik had er bij moeten vermelden dat het met siliconen wel eens mis kan gaan bij nakitten na enkele dagen drogen.
Bij andere gangbare kitten heb ik nooit problemen gehad.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu