Ruimte tussen kastjes en plafond

Dvdwaal

  • #1
LS,

Er is een nieuwe keuken geplaatst bij mij. Ik zit nu alleen nog effe met de ruimte die er is tussen de bovenkant van de kastjes en het plafond. Ik dacht zelf dit te doen met een paar balkjes en gipsplaat. De gipsplaat zal dan door de stucadoor afgewerkt worden.

Ik zit alleen even met de vraag hoe kan ik nu het beste de balkjes monteren. Ik kan namelijk niet meer boren in het plafond. Ik dacht zelf aan de balk aan het plafond te verlijmen en op te klemmen met wat tussen balkjes naar de keukenkastjes.

Is dit een goed plan of heeft er iemand nog betere ideeën

Thanks
Dennis
 

Fiesiekus

  • #2
Lijkt me een zware belasting voor de keukenkastjes. Kunt u in 1 x schuin boren door de lat en in het plafond om zo de gaten te maken en vervolgens met slagpluggen de lat bevestigen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Hoe hoog is die ruimte?
Ruim genoeg om te stucen?
Je kan een balk op de kastjes leggen en die vanuit de kastjes vastschroeven (maar dat doet misschien een beetje pijn met die nieuwe kastjes). Schroeven afwerken met zo'n bijpassend dopje en je ziet er haast niks meer van. Je zou ook een kant en klaar op maat en kleur gemaakt paneel eerst aan de balk vast kunnen maken en het geheel in 1 keer plaatsen. Kan je het later ook weer verwijderen indien nodig.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Houdt wel ruimte over voor de ventilatie van de evt koelkast, minimaal 200 vierkant cm..
 

Dvdwaal

  • #5
De ruimte die ik heb is zo'n 20 cm. Als ik de gipsplaat bevestig aan alleen een onderbalk zit de bovenkant los. Is niet handig als de zaak afgestuucd wordt.
 

Marsepein

  • #6
Je kunt het toch ipv gips met een stukje multiplex doen? En dan schilderen en afkitten? Je hoeft dan niets vast te boren en het blijft verwijderbaar:



Lichtgrijs is bovenkant kast
Donkergrijs zijn balkjes
Rood is multiplex
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Je zou er ook over kunnen denken om een koofje boven de kastjes te maken dat een 20 cm (of het verschil tussen bovenkastje en staande kast) uitsteekt. Hierin kan je dan wat inbouwspotjes kwijt.
 

Fiesiekus

  • #8
Ik pleit er toch voor om 't zo simpel mogelijk dicht te maken. Reden: er kan zich heel veel vet , stof en andere ongerechtigheid ophopen.
 

Erwinvh

  • #9
Dennis,

Zoals jij jouw idee beschrijft heb ik het ook gedaan. De ruimte tussen de keukenkastje en het plafond is bij mij ongeveer 15cm. Ik heb ook eerst een balk (niet zo'n superdikke) over de hele lengte van de keuken op de kastjes gelijmd en daarna zo'n zelfde balk aan het plafond ondersteund met tussenbalkjes op de andere gelijmde balk. Na een dag konden de tussenbalkjes weggehaald worden. En daarna gipsplaat er tegen aan geschroefd en afgekit. Zit prima.

De ondersteuning tijdens het verlijmen van de balk aan het plafond was volgens mij niet zo'n grote belasting voor de kastjes, maar ze waren natuurlijk nog wel leeg. En ik zet die balkjes er met beleid tussen, niet met geweld er tussen rammen om die balk onder druk te verlijmen.

Succes,
Erwin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu