Rookkanaal door houten wand

Arthur75

  • #1
Ik heb een overkapping gemaakt ik de tuin. Nu wil ik hierin mijn tuinhaard zetten. Deze heeft een afvoer van een meter hoogte. Een vierkante. Alles is plaatstaal. Kan ik hiervoor een enkelwandige afvoer gebruiken naar het achterpad en dan omhoog? Ik wil dus door de zijkant een ruim gat boren en daarna omhoog. Het dak wil ik graag heel houden. Om de buis wil ik ter plekke van de doorvoer brandwerend gips plaatsen. En wat voor afvoer gebruik ik het beste hiervoor. Ik wil graag een goedkope optie, maar de overkapping moet wel blijven staan natuurlijk.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
De enige oplossing is een dubbelwandige RVS doorvoer, door het dak of door de muur. Hier hangt inderdaad wel een prijskaartje aan.

Al het andere geeft vroeg of laat problemen, hetzij door lekkage of door het afbranden van de overkapping.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Als er een pijp door of naast het dak gemaakt wordt is dat een rookgasafvoer, die mag zo maar niet geplaatst worden, er worden eisen aan gesteld i.v.m. de rookgassen en de veiligheid.
Zie o.a. hier.
Informeer eerst bij de gemeente of bij een kachelsmid wat wel kan en mag.
 

Arthur75

  • #4
Wel apart is dat eigenlijk. Op het moment dat ik geen overkapping heb staan en de haard aan zet met het kanaal wat er op zit mag dit wel zomaar. Maar wanneer ik het door een overkapping wil hebben en het netter en hoger wil afvoeren is het voor de gemeente ineens een probleem?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Een doorvoer door een overkapping is een vaste opstelling. Dan gelden nu eenmaal andere regels dan bij een tijdelijke opstelling.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu