Roestachtige vlekken maar alleen in de witte was...

Appeltje

  • #1
We hebben al enige tijd steeds roestachtige vlekken en dan eigenlijk alleen in de witte was en ook alleen in de handdoeken/washandjes daarvan.

Het enige wat ik kan bedenken wat verschilt met de andere wassen is:
* wasmiddel
* andere stof (dan de rest vd witte was)

Iemand enig idee waar ik het zou kunnen zoeken?

Gr. Richard.
 

STF

  • #2
Is de rubber manchet bij de deur wel goed schoon van binnen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Pas als eerste de sodamethode 1 of meer keren toe.

Helpt dat niet dan vrees ik dat de afdichting op de as van de trommel lekt, de afdichting en de lagers moeten dan vervangen worden.

Wordt de witte was op een hogere temperatuur gewassen dan is het meestal een lek van de afdichting.
 

Appeltje

  • #4
Bedankt voor de reacties, ik zal soda in huis gaan halen en het gaan proberen. De manchetten zijn wel schoon, het is ook geen grijs maar roestbruin (die vlekken).

De witte was wordt max op 60 gedraaid (niet altijd) en de rest max 40 dus het zou wellicht het temperatuurverschil kunnen zijn.

Gr. Ries.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Dan is het zo goed als zeker lekkage van de afdichting op de as van de trommel, de afdichting en zeker ook het eerste lager bij de afdichting vervangen, daar komen de vlekken vandaan, beste is beide lagers vervangen.
 

Marksat

  • #6
Hoi,
dit probleem heb ik ook een keer gehad bij een klant alles gedaan wat mogelijk was probleem bleef. Zelf kraanwater in een glas gedaan en 7dgn laten staan voor evt. bezinksel.
Om een lang verhaal (wat het in werkelijk wel was ) kort temaken kreeg ik bij toeval de wasmand in handen. Dit was een rvs mand echter toen ik er in keek zaten er onderin verroeste schroeven waar de bodem me vast zat. Dit was het probleem bij deze klant witte was kwam hier tegen aan. Ik wil niet zeggen dat dit bij jou zo is maar het is een tip.

gr. marksat
 

Micheldeman

  • #7
Als het aan de afdichting (de bij mijn wasmachine inmiddels tot 2 keer toe vervangen keerring) van de as ligt, zou de wasmachine dan ook niet water moeten lekken? Of is er misschien een stuk ijzer in de bak terecht gekomen, bijvoorbeeld een BH beugel die daar ligt te roesten. Alhoewel ik het vreemd vind dat dit zijn invloed heeft op de witte was, roestvlekken dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu