(Riool) Stank vanaf hal en boven

Deroosastrid

  • #1
Hallo,

Misschien weet iemand hoe deze stank veroorzaakt wordt.

Ik heb nu al een paar maanden dat het boven op de 1e etage (eengezinswoning) heel erg stinkt, tussen de badkamer en slaapkamers.

Ik heb 1 x een lek gehad van de waterleiding van de wastafel in de badkamer waar het op de vloer voor de badkamer deur nat werd wat onder de vloer naar boven kwam, ik merkte dit doordat er een stuk van de vloerbedekking nat was, dat was dus door het beton erdoor heen gegaan.

Nu de waterleiding in de badkamer vervangen is, is het ook niet meer nat voor die deur. Ik vraag me af of er toch nog ergens een lek kan zitten aangezien de stank. De stank ruikt als ik het goed heb naar rioollucht, nu de laatste paar dagen ruik ik het ook naar beneden toe, de ene keer is de lucht niet te harde en andere keer zakt het weer weg maar je blijft de lucht ruiken.

Ik heb in die tijd ook 1x heel erg die lucht gehad beneden bij de voordeur in het halletje, dat is de hele andere kant op als waar de trap zit naar boven. Ik vraag me dus af waar zou dit vandaan kunnen komen. Wat ook is, is dat de waterdrukmeter van de verwarming ook snel naar beneden zakt, dit was al een tijdje ook toen de verwarming nog niet aan stond, ik zou zelf dus denken dat er dus ergens een lek zit wat je nu zo langzamerhand begint te ruiken.

Alle reacties hierop zijn welkom want de lucht is echt zo viesss. :cry:

Heeft iemand misschien enig idee
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Deroosastrid schreef:
Ik heb in die tijd ook 1x heel erg die lucht gehad beneden bij de voordeur in het halletje
Hebt u onder de vloer gecontroleerd op lekkage van de riolering ?
 

Deroosastrid

  • #3
Nee, ik weet niet hoe ik onder de vloer zou moeten komen, ik heb een huurwoning en ga dus morgen de woningbouw daarover maar bellen, ik vind het alleen zo raar dat je het de ene keer wel ruikt en andere keer weer niet zoals vandaag. Ik zou toch denken dat als je een lek hebt en je krijgt daar stank van dat je ook continue stank zou hebben. Dit is nu ongeveer 2 a 3 maanden zo en wordt eigenlijk alleen maar erger.

Hopen dat het opgelost kan worden al weet ik niet hoe als je niet weet waar het vandaan komt, is er misschien ook een meet apparaat ofzo die lekkage's zou kunnen vinden ?


Ik hoor graag reactie's

Groetjes Astrid
 

Pepjo

  • #4
Deroosastrid schreef:
Wat ook is, is dat de waterdrukmeter van de verwarming ook snel naar beneden zakt, dit was al een tijdje ook toen de verwarming nog niet aan stond, ik zou zelf dus denken dat er dus ergens een lek zit wat je nu zo langzamerhand begint te ruiken.
Is het misschien handig als je eerst dit probleem oplost ?
Meestal kun je de buizen van de verwarming goed volgen, en moet het dus opvallen als er ergens een lek is. En water wat in een verwarmings-circuit heeft gezeten stinkt behoorlijk!
 

Deroosastrid

  • #5
Hoi

Ja alleen de plek van beneden naar boven waar de stank is lopen geen verwarmingsbuizen dan zou je dus weer zeggen dat het moet stinken op de plekken waar de verwarming loopt.

Ja ik weet het ook niet hoor ik bedenk ook maar wat hihi ben me suf aan het denken wat het zou kunnen zijn. Omdat het ook zo'n rare plek is.

Groetjes Astrid
 

Pepjo

  • #6
Zit er in het halletje een luik, voor de kruipruimte ?
 

Deroosastrid

  • #7
Ja er zit wel een luik, alleen als je daar in zou kunnen doe ik het niet, dat is niks voor mij.

Groetjes Astrid
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Als je hem open doet en de stank word erger weet je toch genoeg?
 

Deroosastrid

  • #9
Ja dat is ook zo, alleen daar heb ik die lucht 1x gehad en bij de trap naar boven bijna iedere dag, kan dat ook daar onder de luik vandaan komen dan ?

Wat ook is, maar dat heb ik al 6 jaar lang, dat als je de wc doortrekt niet altijd alles doorspoelt en loopt de pot vol water heb ook daaraan zitten denken, maar ja, na 6 jaar had ik het wel eerder gehad moeten hebben dacht ik.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
:shock:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Ik heb af en toe dat het grondwater wat hoog staat.
Dit ruik ik eerst op de zolder echt een aarde lucht.
vervolgens ga je het ruiken op het toilet beneden en dan na een paar dagen ruik je het in de gang.
Doe je het luikje open dan staat er 10cm grondwater.

De lucht verspreid zich door de schachten waar de riooleringen doorheen lopen naar boven.
Om de riolen zit in de vloer een beetje ruimte waardoor de lucht onder de vloer in de woon vertrekken kan komen.

Niet goed doorspoelen duid op een verstopping.
Dat kan betekenen dat extra druk op het riool komt en dat een kleine lekkage echt gaat lekken.
 

Deroosastrid

  • #12
Ik heb ondertussen even het luik opengehad maar ruik daar niks.

En net zoals vandaag heeft het geregend (ik let nu op alles om er achter te komen waar en wanneer de lucht opkomt) maar vandaag niks geroken.
 

Pepjo

  • #13
Volgens mij moet je nu drie dingen (laten) doen :

1 Verwarming repareren / controleren op lekkage.
2 WC ontstoppen / controleren of de be-/ontluchting goed is.
3 De kruipruimte eens aan een nauwkeurig onderzoek onderwerpen.

Als er dan nogsteeds een putlucht hangt kan je hier weer eens komen vragen. Maar je moet eerst deze drie dingen uitsluiten.
 

Deroosastrid

  • #14
Oke, ik ga dit eerst laten doen, ik heb de woningbouwvereniging al gebeld, zodra ze geweest zijn dan laat ik het even weten.

Bedankt voor de reactie's

Groetjes Astrid
 

Deroosastrid

  • #15
Bij mij is net iemand komen kijken, en vroeg of ik de wastafel kraan in de wc wel eens gebruikte, ik zei nee, toen werd mij gezegt dat hij denkt dat het dus daarom is die stank omdat er altijd wat water in de chifon hoe dat ook heet moet staan, en dit telt voor alle chifons. Dus we gaan eerst dit maar eens proberen en anders moet ik terug bellen en gaan ze verder kijken.

Verder denk ik dat er toch een specialist ernaar moet kijken, want als je er zelf niet veel verstand van hebt wordt het moeilijk om de lek te zoeken denk ik.

Zodra ik meer weet of hoor laat ik het weten ik ga in ieder geval eerst dit maar eens proberen.

Groetjes en bedankt voor de reacties
 

Fiesiekus

  • #16
Het is een sifon en is de stankafsluiter die er voor zorgt dat rioollucht niet via de wastafel (of fontein) in de ruimte kan komen. Hing die stank ook in uw toilet? Dat blijkt niet uit uw vraag. Dan was het antwoord van de persoon die is komen kijken ook onjuist.
 

Deroosastrid

  • #17
Nee ik rook niks op de wc en betwijfel het ook dat het daarvan daan komt. Maar ik moet maar even opletten en in de gaten houden want als ik dit wel met water laat lopen en nog ruik ligt het daar dus niet aan.

Dus even afwachten maar, vandaag verder niks geroken.
 

Sewerboy

  • #18
Heb je de woningbouw al gebeld? mijn woningbouwvereniging werkt met een riooleringsbedrijf dat stank opspoort doormiddel van een rookmachine. er word dan rook door je hele rioolering geblazen, kun je vaststellen of het aan je riool ligt of dat je verder moet zoeken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu