Riolering woonhuis

Jozef75

  • #1
Ik heb het bijgevoegde ontwerp gemaakt voor de riolering van mijn woonhuis op basis van handboeken zoals te vinden in dit forum.




Is dit de juiste manier volgens de kenners? Wat mag er niet, kan beter of moet er nog aaagepast worden.

Op de badkamer van de eerste verdieping worden een hangtoilet(110mm), bad (75mm), douche (75mm) en dubbele wasbak (2x40 mm) gelaatst. Deze monden uit in een standleiding (110mm) die naar boven doorloopt als ontluchtingsleiding naar het dak en naar beneden naar de grondleiding (125mm).

In de keuken worden een vaatwasser (50mm) en een wasbak (40mm) via een verzamelleiding (75mm) aangesloten op de grondleiding.

In de bijkeuken wordt de CV (50mm) rechtreeks op de grondleiding aangesloten.

In de wasruimte komen aansluitingen voor een droger (50mm), wasmachine (50mm) en gootsteen (40mm) op een verzamelleiding (75mm) waar ook nog een douche (75mm) op aansluit. De fontein (32mm) uit de toiletruimte komt ook uit op de verzamelleiding uit de wasruimte.

Het hangtoilet (110mm) zit rechtstreeks op de grondleiding.

En ook de wasbak (40mm) die buiten staat is rechtstreeks aangesloten op de grondleiding.

Ik heb nog iets gelezen over expansie stukken waar ik niet echt wegwijs uit kon komen, waar zou ik expansiestukken aan moeten sluiten en waar kan ik het beste een onstoppingsput aansluiten?

Alvast bedankt voor jullie feedback.
 

Xr8

  • #2
Een expansiestuk plaatsen in een standleiding. Ontstoppingsstuk op een makkelijk te bereiken plaats zetten. Een halve meter buiten de gevel is wel veel voorkomend. Denk bij het plaatsen van verlopen dat het gat aan de bovenzijde komt.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu