Rest overschot bouwmaterialen

Woens

  • #1
Ik was het schuurtje aan het opruimen en het viel me op dat we na een jaartje verbouwen al best veel spullen hebben die we waarschijnlijk nooit meer gaan gebruiken.
Je besteld altijd zeker genoeg, liefst niet te veel maar toch ook niet te weinig... soms moeilijk vooraf in te schatten

Momenteel zijn het vooral ruwbouwspullen zoals isolatiepluggen, lijmblokken, wapeningsgaas, overschot XPS en PIR
Maar op termijn gaat er nog een hoop bij komen vermoed ik.

Het is nog prima materiaal, uit de verpakking maar ongebruikt, ik vind het zonde om het te laten liggen (en dan waarschijnlijk ooit weg te gooien) en marktplaats lijkt niet meer zo goed te lopen...


Wat doen jullie met overschotten, kennen jullie plekken waar we er van af kunnen geraken?

Iemand ervaring met freecycle?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een vermelding op facebook en op een buurt-app onder de noemer "gratis" en je bent al heel wat kwijt, vaak zijn er in grotere plaatsen kringloop winkels, daar kun je ook wel wat kwijt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Ik heb het geluk dat ik een heel grote kruipruimte heb.
Dus overgebleven spullen gaan daar vaak in want zodra je ze weggooit of weggeeft dan heb je ze weer nodig en kun je zelf weer nieuw gaan halen.
Marktplaats werkt verder wel prima maar er zijn alleen verkopers die denken dat ze ook op MP gewoon de nieuwprijs kunnen vragen en ja dan blijf je met je spullen zitten want weet je waar je het moet kopen dan vindt je dezelfde spullen vaak nieuw bij de groothandel voor een stuk lagere prijs. (natuurlijk zijn er ook de nodige sjacheraars te vinden op MP die altijd voor een dubbeltje op de 1e rang willen zitten)
Mijn ervaring is dat kringloopwinkels meestal geen bouwmaterialen aannemen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Restanten die ik nog ooit nodig denk te hebben verdwijnen bij mij in de opslag. Zo niet dan geef ik het gratis weg tenzij het echt wat duurder is een er echt nog geld aan te verdienen is. Maar voor een paar euro ga ik niet leuren op marktplaats. Gratis blijft een mooi toverwoord in Nederland...
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Heb ook een kleine bouwmarkt in de kruipruimte, van vrijwel alles in huis ligt er iets, van dakpannen tot tegels en isolatiemateriaal, stenen en alle mogelijke buizen en leidingen. De vorige eigenaar, die het huis gebouwd heeft, was er al mee begonnen. Ik was erg blij met alle reservematerialen die je anders nergens meer kunt krijgen bij verschillende verbouwingen en onderhoud. Wat ik echt niet hoef gaat gratis op marktplaats. Ook wel eens wat op de oprit gezet met bordje erbij gratis meenemen. Was dan vaak na een paar dagen ook weg.
Tip: als je dingen gratis of heel goedkoop op marktplaats zet is de koper vaak bereid wat werk te doen. Heb 6 bomen in de tuin als gratis hout op marktplaats gezet, koper is twee dagen bezig geweest ze weg te halen. Idem een knikarmscherm. Scheelde me een hoop werk.
 
Laatst bewerkt:

Woens

  • #6
ok, laatste dingen die ik op marktplaats heb gezet liepen echt voor geen meter....
als de verbouwing voorbij is zal ik er wel eens terug tijd insteken, heb ook liever dat sommige spullen gebruikt worden dan dat ze hier maar liggen te liggen..
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #7
marktplaat werkt prima om overtollig materiaal kwijt te raken.
mits de hoeveelheid niet te klein is.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu