Resetten van een waterblock van wasmachine LG

Heijnele

  • #1
Wij hebben een wasmachine LG WD-1480 FDN waarbij in de wasmachineslang een waterblock geïntegreerd is.

Het waterblock is van fabrikant Eltek, een afbeelding is hieronder te zien. Er is een kleine lekkage geweest in de wasmachine, en de waterblock heeft goed zijn werk gedaan door de watertoevoer af te sluiten.

Het wasmachine probleem is opgelost, maar het is mij volledig onduidelijk hoe de waterblock kan worden gereset zodat er weer water doorheen kan.
Hulp zal zeer worden gewaardeerd!

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er zal door de lekkage er water op de bodemplaat van de machine terecht zijn gekomen, waardoor het waterblok zijn werk doet, zoals het hoort... Op de bodemplaat zit vermoedelijk een vlotterschakelaar, die de zaak beveiligt als daar water komt.

Om dat op te heffen kantel je de machine schuin naar achteren (let op er komt water uit) met de stekker uit het stopcontact.

Geef de machine vervolgens een uurtje de tijd om op te drogen en steek de stekker er weer in. Goede kans dat ie het weer doet.

Indien dat niet helpt is er misschien een software reset nodig, maar daar ken ik de methode niet van. In elk geval is zo'n waterblok een ding dat je niet zelf kunt resetten, hij wordt elektrisch bestuurd vanuit de electronic.
 

Heijnele

  • #3
Weet je zeker dat we het over dezelfde Waterblock hebben. Ik heb de slang aan de kant van de wasmachine losgemaakt en zie daar geen enkele aanwijzing voor een electrische verbinding tussen wasmachine en slang? Heb verder je aanwijzingen opgevolgd, er kwam geen water uit de machine en hij start (nog) niet.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Waarschijnlijk zit er in het midden van de wartelaansluiting, aan de kant van het waterblok, een rood puntje wat je in moet drukken.

Meestal is het een soort telmechaniek wat bij overschrijding van het aantal ingestelde liters de doorgang blokkeert.

Succes ermee
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik ben uitgegaan van de standaard voorziening op de meeste wasmachines met geïntegreerd waterblock. Daar werkt het zo.

Indien dat bij jouw machine niet zo is, dan is dat waterblock niet meer dan een op waterdoorstroom werkend element, dat een beperktere beveiliging geeft aan de machine dan bovengenoemde. Net zoals een losse waterstop dus.

Van LG heb ik helaas geen documentatie.

Ja inderdaad, in dat geval zal er denk ik een of andere mechanische reset moeten plaatsvinden op dat waterblok, maar ik kan je niet zeggen hoe. Er zal dan ergens een palletje moeten zitten, wat je moet indrukken.

Wat gebeurt er als je de slang loskoppelt van de machine, en in een emmer houdt, terwijl je de kraan langzaam open draait? Water? Geen water?
 

Heijnele

  • #6
Ben het ermee eens dat er inderdaad ergens een mechanische reset gegeven moet worden. Bij die veel gebruikte blauwe blokken is dat een duidelijk palletje dat ingedrukt moet worden.

Bij deze is het block één geheel met de slang. Het block is uit elkaar te schroeven, maar ook dan is het mij niet duidelijk. Kan verder op internet geen informatie vinden over Eltek waterblocks.
 

Henny

  • #7
Dit betreft een beveiligde toevoerslang, welke op bepaalde type
was- en vaatwasmachines gebruikt wordt.
Als de (binnen)toevoerslang scheurt en gaat lekken, dan loopt
de geribbelde (buiten)slang vol water.
Hierdoor zal de watertoevoer mechanisch afgesloten worden.
Als dit gebeurt is, dan zal de slang compleet vervangen moeten worden.

Deze slang heeft dus niets te maken met een aquabeveiliging,
welke middels een vlotter op de bodem van de machine de
(electrische) sturing van het inlaatventiel onderbreekt.
 

Heijnele

  • #8
Duidelijk! Dat zal het zijn. Als ik de slang (zonder wasmachine) op een kraan aansluit dan krijg ik er inderdaad geen water meer doorheen. Nieuwe slang kopen dus.
Bedankt voor de hulp!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Op aanwijzing van Cvolieboy vond ik hier een productblad van de betreffende aansluitslang. (link niet meer werkend)

Waarvoor dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu