Reservoir van de toilet blijft doordruppelen

Jdbeste1

  • #1
Ik heb sinds een tijdje last van het feit dat het reservoir van mijn toilet blijft doordruppelen.Het heeft mijns inziens te maken met het niet juist afsluiten van het binnenmechaniek.Heb er al eens naargekeken en als ik de afsluiter naar beneden druk(handmatig) dan sluit ie wel goed af.Ik weet alleen niet hoe ik dit verder moet oplossen .Is dit simpel zelf te doen en zoja hoe moet ik dit los halen? En zijn er dan nieuwe rubbers of iets dergelijks te koop hiervoor? Graag wederom jullie mening en hulp hierbij aangezien ik dit ook niet dagelijks uit elkaar haal.

Met vriendelijke groet,

Jan den Besten
 

Xr8

  • #2
Normaler wijze kan het afsluit mechanisme eruit gehaald worden, meestal is het afsluitrubber onderin versleten. Als het een reservoir van een gerenommeerd merk is dan is dit rubber zonder problemen nieuw te verkrijgen.

Het rubber eraf halen en omdraaien wil nog wel eens helpen, maar is meestal van korte duur.

Ik ga ervan uit dat u de vlotter gecontroleerd hebt, als deze nl doorsijpelt dan zal het reservoir ook langzaam doorlopen, dit is simpel te controleren door de deksel van het reservoir eraf te halen en even te kijken tot wat voor hoogte de bak gevuld wordt.


Succes ermee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu