Reparatie dak houten schuur

ThijsMuis

  • #1
In onze tuin staat een houten schuur die de vorige eigenaar daar heeft neergezet. Het dak bestaat volgens mij uit een soort onderlaag en daarop shingles. De onderlaag is vastgenageld op de randen, voor zover ik kan zien. De shingles zijn grotendeels verlijmd aangebracht.

Probleem is nu dat het dak op twee plekken lekt, aan de lage kant van het dak. Op de eerste plek blijft het water vaak staan en sijpelt het door de onderlaag naar de buitenkant van de schuur. Het gaat om de hoek in de eerste twee foto's. Ik vermoed dat het een combinatie is van scheuren in de onderlaag en het niet goed afgesloten zijn de hoek.



De andere plek waar het lekt is bij de afvoer. Hier is een klein buisje door het dak aangebracht, die onder de overhang uitmondt in een regenpijp. Ook hier lekt het, en komt het ook aan de binnenzijde van de schuur. De plek is te zien op de onderstaande foto.


Hoe kan ik nu het eenvoudigst het dak repareren? Het hele dak vervangen zie ik niet zo zitten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Foto 1 mis ik een randafwerking. Meestal wordt er een daktrim of een metalen deklijst geplaatst.

Als het niet teveel mag kosten kan je ook stroken van bitumen aanbrengen.
Foto 2 is een raadsel. Er zit een zak van kunststof tussen de lagen.
Foto 3 Het lijkt er op dat ze een pijpje met een kraag in de dakbedekking hebben gekit. Normaal heeft een onderuitloop een plakplaat. Zie schets. Op deze plakplaat wordt een manchet zowel op de dakbedekking als op de plakplaat gebrand. Meestal zijn deze onderuitlopen van lood zodoende kan je deze goed vormen naar de ondergrond.
 

Tiho

  • #3
Dat is geen plastic zak, maar een afdekzeil. Deze zijn aan de ene kant blauw en de andere groen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu