Remeha calenta 28c pendelt als naverwarmer

jeroenvanp

  • #1
Beste, heb gisteren een tapwater-warmtepomp geïnstalleerd met 300l buffervat en zonnecollectoren. De warmwater leiding uit het buffervat is aangesloten op de tapwaterinvoer van de ketel (calenta 28c bj2011 met zonneboilerset). Nu is het buffervat ingesteld op 50 graden te verwarmen met de WP. De ketel in ingesteld op 65 graden en zou dus 15graden moeten inbrengen om op de gewenste 65 graden te komen. Omdat de ketel begint te pendelen denk ik dat hij op de ondergrens van zijn kunnen zit.

Is hier nog iets aan te doen of moet ik een hybrideketel aanschaffen?

Hoor graag van jullie alvast bedankt.

Mvg, Jeroen
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
hoe staat parameter P4 ingesteld?
En plaats eens een foto van de zonneboilerset welke je hebt geinstalleerd
 

jeroenvanp

  • #3
Bedankt voor uw reactie. Parameter p4 zojuist ingesteld op "eco" deze stond op "regelaar afhankelijk". Foto voeg ik morgen even toe. Mvg. Jeroen
 

jeroenvanp

  • #4
Gisteren heb ik de temperatuur in het buffervat terug geschroefd naar 24 graden dan blijft de ketel wel doorbranden bij een warmtevraag. Na hij bijstellen van het buffervat op 36 graden begint hij weer te pendelen. Hij slaat duidelijk af op een te hoge watertemperatuur als hij opstart bij een warmtevraag hoor je de ketel langzaam afvoeren tot het moment dat hij de ondergrens bereikt heeft.

Ik praat alleen over tapwater, cv is (nog) niet aangesloten op het buffervat.

Zal vandaag even wat foto's plaatsen van het geheel.

Mvg, Jeroen
 

jeroenvanp

  • #5
20221230_095323.jpg

Zoals afgebeeld op bovenstaande plaatje is het geheel aangesloten alleen zit de doorstroom restrictie niet bij de inlaat van het buffervat maar direct onder de ketel dus achter het buffervat. Maar dat zou niets mogen uitmaken omdat deze in dezelfde "leiding" zit.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Behalve dat in het eerste geval de restictor koud water krijgt en nu heet water en het ding daar waarschijnlijk niet geschikt voor is.

De sensor op de.leiding vanuit de boiler moet de ww vraag blokkeren als dat warm genoeg is.
Is de leiding tussen cv en boiker te lang dan duurt het te lang voordat deze op temperatuur is om de vraag te blokkeren.
 

jeroenvanp

  • #7
De restrictie is van nylon kan prima tegen 50 graden. Ook de 85 graden die het vat zou kunnen worden op zonne-energie is prima te doen voor nylon.

Leidinglengte tussen vat en ketelinlaat is 1.5m. Maar ik wil niet dat de ketel geblokkeerd wordt...hij moet juist de temperatuur verder verhogen naar 65 graden. Oftewel hij moet het reeds opgewarmde water uit het buffervat 15 graden verder verwarmen. En dat is denk ik te weinig voor deze ketel. wat ik raar vind want hij zou geschikt moeten zijn voor gebruik als naverwarmer bij een zonneboiler. Heb er namelijk een speciale zonneboiler aansluitset bij gekocht. Ook in de gebruiksaanwijzing van deze set staat niets omschreven m.b.t. aanpassen parameters.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #8
Heb je ook de uitbreidingsprint geplaatst en hier de sensor op aangesloten?
 

jeroenvanp

  • #9
Nee die heb ik niet geïnstalleerd, ik dacht dat dit een aansturingsprint was voor de zonneboiler. Ik zal maandag eens met remeha nl bellen om te vragen of ik die erbij moet nemen. Bedankt voor de tip:prima:
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #10
Door deze print samen met de sensor weet de ketel welke temperatuur hij aan sww krijgt aangeleverd en zal hier op anticiperen. Zonder deze print zal de ketel altijd volgas willen geven voor sww gebruik met pendelen tot gevolg. Dus print plaatsen, dan zal je probleem opgelost zijn
 

jeroenvanp

  • #11
Super bedankt. Deze bedoeld u?
Screenshot_20221231_190044_Chrome.jpg
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #12
Ja die moet je hebben, kan je in het linker deel van de kast naast de display print inbouwen, achter het zwarte rubber.
 

jeroenvanp

  • #13
Update.

Beste wilibald, extra print geplaatst ketel werkt als een malle. Ketel pendelt niet meer en regelt keurig terug. Bedankt voor de tip, jammer dat dit niet door Remeha NL zo wordt uitgelegd staat ook niet in de uitleg van de zonneboiler uitbreidingsset omschreven dat je ook de print moet installeren.

Als ik morgen de boel netter heb afgewerkt zal ik even een paar foto's delen hier voor de geïnteresseerden.
 
  • Like
Waarderingen: Wilibald

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu