Remeha Avanta ontstekings problemen ?

FlorisO

  • #1
Ik heb sinds 2009 een Remeha Avanta en onlangs begonnen er stroringen en 'rare' geluiden op te treden. Foutcodes waren E4 en E5 en door het vervangen van de ionisatie pen lijken deze storingen nu opgelost. Maar ..... de ketel maakt soms bij het ontsteken ook een klikkend geluid, eerst een paar keer rustig en vervolgens een aantal seconden snel achter elkaar. Het is een beetje lastig in woorden aan te geven maar probeer het toch maar tik ... tik .... tik .... trrrrrrrrrrr, en dat soms een aantal keer achter elkaar, lijk me niet goed en maakt best wel wat lawaai. Het lijkt erop dat het enkel met het ontsteken gebeurt maar dat weet ik niet zeker want zoals gezegd gebeurt het af en toe en ik heb nog niet zo lang voor de ketel gezeten dat ik het 'live' heb gezien. Meestal zit ik in de studeerkamer als ik het hoor en tegen de tijd dat ik dan bij de ketel ben brand hij al.

Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn ?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Maak er een filmpje van, kunnen wij het ook horen.

Maar het lijkt of het ontsteken te zijn, of het uitzetten van onderdelen doordat ze snel opwarmen.
 

FlorisO

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Het zeker niet het uitzetten van onderdelen, het klinkt meer als een relais of zo maar weet niet zeker of dat het is.

Filmpje wordt lastig, heb geen video camera (alleen op mijn telefoon) en zoals gezegd gebeurt het af en toe en ik heb het tot nu toe nog niet 'live' op zolder meegemaakt. Heb wel de plastieken voorkant van de ketel afgehaald zodat wanneer ik er ben ik beter kan lokaliseren waar dat geluid vandaan komt. Het maakt echt behoorlijk wat geluid want ik hoor het een verdieping lager als ik in mijn studeerkamer zit (nu woon ik wel in een jaren 30 woning met houten vloeren)
 

Tumkie

  • #4
2009 ? Misschien eens tijd om onderhoudsbeurtje te geven ?
 

FlorisO

  • #5
De ketel heeft na drie jaar een onderhoudsbeurt gehad en twee weken geleden, waaronder ook het vervangen van de ionisatie pen. Het branderhuis (?) was nog helemaal goed, een paar kleine roet dingentjes maar verder schoon. Er is echter niet aan de ketel gemeten of dingen afgesteld.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Zonder metingen is geen onderhoud, dat is oppoetsen, en zegt niets over de juiste werking.
 

FlorisO

  • #7
Dat blijkt, maar ik had geen idee dat er aan gemeten moest worden voor onderhoud. Dat heb ik hier pas op het forum gelezen.

Maar goed, het probleem is er (af en toe) en zou graag weten wat het is.
 

Tumkie

  • #8
2 weken geleden monteur over de vloer gehad ? Laat deze dan terug komen ...
 

FlorisO

  • #9
Kan ik doen maar ik heb eigenlijk niet zoveel vertrouwen in deze onderhouds man. Zou graag van te voren willen weten wat het mogelijk zou kunnen zijn. Dus als iemand enig idee heeft dan hoor ik dat toch graag.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #10
Ontsteekpen,
Ontsteekkabel
Bougiedop
Ontsteektrafo
Gasblok
Driewegklep
Electronica

Eigenlijk kan bijna elk onderdeel in de ketel deze geluiden maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu