Reinigen koperen deurklinken en toebehoren

Hermanneke

  • #1
Hallo, ik heb in de garage een aantal oude koperen deurklinken gevonden met het daarbij horende beslag om eronder te plaatsen. het koper of messing ? is uiteraard heel vuil. mijn vraag: hoe krijg ik dit nagelnieuw blinkend :lol: en dan vooral de verschillende gegraveerde ribbeltjes die zich in het beslag en in de klinken bevinden. heb al koperpoets geprobeerd maar de groefjes krijg ik niet proper, maw na lang oppoetsen is het resultaat zeer bedroevend......
 

Fiesiekus

  • #2
Al gepoetst met een oude tandenborstel? Of een beetje tandpasta gemengd met die koperpoets
 

Hermanneke

  • #3
Hey Fiesikus, heb en met tandenborstel en met tandpasta en met een beetje koperpoets geprobeerd. De stukken zijn wat properder maar echt blinkend niet.
Heb je nog andere tips ? Hoe lang moet ik wachten met oppoetsen nadat ik de tandpasta en de koperpoets aangebracht heb ?
Mvg.
 

Fiesiekus

  • #4
Heb je ook echt gepoetst met de tandenborstel? Meestal heeft de factor "tijd"niet zoveel invloed; je moet het echt van de poetsbewegingen hebben.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Koper en messing is een groot verschil.
Indien het koper is dan zou dit met koperpoets en goed poetsen moeten lukken;
Is het Messing dan kan het zijn dat er een laklaag op zit (meestal).
Het kan zijn dat de verwering tussen de laklaag en messing zit door bijv beschadigingen in de lak
Poetsen met zout bevochtigd met met azijn kan een oplossing zijn of het beslag in een badje van dat spul leggen en daarna goed afspoelen met water en oppoetsen
 

Chrischris

  • #6
Wij hebben een rol van stof voor op de slijpmachine. met polijstpasta en die rol wordt alles weer als nieuw. Alleen de dunne gleufjes niet natuurlijk, dat blijft een kwestie van doorprutsen.
 

Jvsteenb

  • #7
Mocht je toevallig een kennis hebben met, of toegang hebben tot een ultrasoonreiniger, dan zijn je problemen ineens een stuk overzichtelijker.
Garages, oldtimer-hobbyisten, modelspoor-afficionado's, hordes mensen hebben een ultrasoonreiniger aangeschaft sinds ze niet meer onbetaalbaar zijn.
Toevallig ken ik iemand van zéér nabij :roll: die er zijn frezen, draaibeitels, spuitnippels, sproeiers, injectieventielen, etc, etc. mee schoonmaakt.

Ik ben eigenlijk erg benieuwd of het ook met kwasten lukt..... :shock: :?:

vr. gr.

Job
 

Lichtpunt

  • #8
Vlgs. mij zijn er stoffen- of borstel opzetstukken voor in de boormachine, misschien dat dit het ongeduldig poetsen met een tandenborstel (overigens een goed idee) op kan vangen! :)
Of klem een goedkope kwast in de boorkop, misschien ga je nu het poetsen wel leuk vinden :D :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Airco reinigen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu