Reinigen en egaliseren ondergrond gewenst?

Karels

  • #1
Hallo,

Binnenkort eindelijk wandtegels zetten in de keuken. Dat is 1 jaar geleden niet al gebeurd. Hebben in de tussentijd gewoon geleefd met 60 cm (gips) ondergrond stucwerk boven het aanrechtblad. Van daar af tot aan het plafond zit over het stuc ook nog een sierpleister. Nu willen we de wandtegels aanbrengen tot op een hoogte van 1 m boven aanrechtblad. En dus 2 vragen:

1) Hoe reinig ik het stucwerk boven het aanrechtblad grondig genoeg voor de tegellijm? Er zijn inmiddels vlekken op gespat.

2) De scheidslijn tussen [stuclaag] en [stuclaag + pleisterlaag]. Het hoogteverschil bedraagt 1.5 a 2.5 mm. Wat kan ik het beste doen? Uitvlakken? Erop vertrouwen dat de tegellijm dit kan opvangen? Let wel: het zijn geen putjes; het is een 4 meter lange scheidslijn met hoogteverschil.

Overigens heb ik al geprobeerd (testje) om het pleisterwerk op 1 lijn te verwijderen. Met achterliggend idee om een nette rechte lijn over te houden en daaronder te beginnen met tegelen. Dat lukt me niet netjes; er komen scheuren in het pleisterwerk en er brokkelen stukjes af. misschien zijn er weekmakers of zo in de handel waardoor ik het wel zonder inscheuren in een rechte lijn kan weghalen? Wellicht ook een idee?

Ik hoop dat het zo voldoende info is. Kan er uiteraard meer bijzetten, dus als er vragen zijn: stel ze. Alvast bedankt!
 

Karels

  • #2
Iemand?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu