Regen trekt de stankafsluiting doucheputje leeg

Hans32

  • #1
Wij wonen in een bugalow, dus geen bovenverdieping.
Er is geen standpijp aanwezig in het afvoersysteem en dit is ook niet mogelijk zonder een hele verbouwing en dus dit is geen oplossing om aan te dragen, dan laten we het gewoon zo als het is.
Wat is de kwestie, soms als het heel hard regent dan trekt de straatriolering de stankafsluiting van het doucheputje leeg, geen ramp want het komt nietzo vaak voor en met een simpel kopje water de douchebak in is het probleem weer opgelost, het is dus niet zo'n probleem om daar een heel huis voor op z'n kop te zetten.
Echter mijn vraag is, bestaat er een binnenhuisbeluchter van 110 mm rond die ik in de hoofdrioleringpijp bij binnenkomt voor de eerste afvoer(het toilet in de gang) kan plaatsen, die het vacuüm wat blijkbaar ontstaat bij grote regenval, kan wegnemen en zo het leegtrekken van de douche kan voorkomen?
 

Fiesiekus

  • #2
Een "binnenhuisbeluchter" bestaat zeker, alleen heeft hij geen diameter 110 mm. Wel met een diameter 40 (o.a.) en dus via een aftakking aan te sluiten op uw rioleringssysteem.

U weet zeker dat 't "zuigt" en niet "blaast" uit uw systeem?
 

Xr8

  • #3
Binnenhuis beluchters zijn ook wel groter in de handel, 75mm is zeker leverbaar en volgens mij zelfs 110 ook, dit bij de diverse groothandels.

Let wel een beluchter kan alleen beluchten en niet ontluchten, het voordeel van een open verbinding is dat deze wel beide kan, maar beter iets dan niets als het niet anders is.

De kans dat de doucheput leeggezogen word zal in ieder geval wel kleiner worden mijns inzien.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Meestal is het voldoende een beluchter van 40 mm in de afvoer van de wastafel in de douche/badruimte te plaatsen, hier komt geen breekwerk aan te pas.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu