Regelaar stadsverwarming

Josjo

  • #1
Hoi Ralluph.
Volgens mij heb ik een situatie die gelijk is aan jouw situatie destijds.
Ik stuur even foto’s mee om te verifiëren.
Als dat zo is, kun jij mij dan laten weten welke oplossing en welke producten jij hebt toegepast? Tips zijn altijd welkom!





Met vriendelijke groet,
Jos.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Wanneer je de hierboven aangedragen oplossing kiest heb je, zoals gewenst, nog steeds geen afzonderlijke regeling van de woonkamer.
Er zijn legio andere oplossingen, die wel voldoen aan je wensen. Bij stadsverwarming is de aanvoertemperatuur niet te regelen.

Laat die bestaande afsluiter met rust: deze opent/sluit de gehele warm water voorziening (dus ook naar radiatoren op een andere verdieping)

De meest eenvoudige wijze is een afsluiter (2-weg-klep) in de aanvoer naar het circuit van de woonkamer te plaatsen en deze te laten bedienen door een draadloze thermostaat die je in de woonkamer plaatst.
(ik stuur je wel een PB met wat linkjes)
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Ik weet niet precies waar het over gaat, maar ik ben ook in woningen geweest waar ze dit soort Danfoss ventielen met bediening op afstand gebruikten om de temperatuur in een ruimte te regelen.
Het is dus niet veel voorkomend, maar het is wel mogelijk.

Het zoneventiel voor de betreffende ruimte wordt (in)direct aangestuurd door deze knop.
 

Ralluph

  • #4
Feitelijk is er in het secundaire verwarmingscircuit een zoneregelklep opgenomen. Het regelelement dat we op Jos' foto zien is met de capillaire leiding met een voeler/instelknop verbonden, welke dan buiten de meterkast hangt. In mijn geval was dat direct naast de voordeur, wat als gevolg had dat als in de winter de voordeur wat langer open stond, het verwarmingscircuit werd geopend.

Ik heb dit destijds verholpen door het regelelement te vervangen door een thermische motor welke vaker in zoneregeling wordt toegepast. Ik heb voor een 230 V model gekozen, ze zijn er ook in 24 V-uitvoering. De thermische motor wordt geschakeld door een draadloze kamerthermostaat. De ontvanger (feitelijk het schakelrelais) hiervan is in de meterkast geplaatst, en de thermostaat hangt op de juiste plek in de woonkamer.

Tegenwoordig zou je deze oplossing ook kunnen integreren in de 'slimme' systemen van de verschillende aanbieders, waarbij er extra regelzones kunnen worden gemaakt m.b.v. elektronische thermostaatknoppen bij de radiatoren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu