Ratelend geluid samsung koelkast SR-S 2229 CSS

Anton2865

  • #1
Ik hoop dat iemand mij kunt helpen met het volgende probleem.

ik heb een jaar of 5 een samsung SR-S 2229 CSS dubbeldeurs amerikaanse koelkast
Twee jaar geleden heb ik hiervan ooit het sensortje in het koelgedeelte vervangen wat achter de tempex luchtkuib in het koelgedeelte zit en regelt dat de ontdooiinrichting wordt gestart alles leek weer goed te werken

Nu ga ik me steeds meer ergeren aan het vreemde geluid dat de koelkast al vanaf nieuw maakt (ik weet niet of het steeds erger wordt of dat het mij steeds meer gaat irriteren )

Enkele minuten nadat de compressor is aangeslagen komt een ratelen/borrelend ?? geluid wat naarmate de compressor langer draait steeds luider gaat klinken.Het geluid is moeilijk te lokaliseren maar lijkt het hardste aan de rechter koelzijde en is heel goed te horen zowel in als buiten de kast

Zelfs nadat bij het bereiken van de ingestelde temp de compressor uitslaat borrelt en ratelt dit geluid nog ~~15 a 25 seconden na waarbij het geluid een keer of drie vier weg is om daarna weer zachtjes op de originele en vervelende geluidssterkte terug te komen, na één minuut is de koelkast dan helemaal stil

De luchtstromings ventilator in het koelgedeelte hoor ik netjes stoppen bij het openen van de deur maar het irrterende geluid blijft.

Koelkast staat ingesteld op -18 en 4 graden wat in de deuren niet wordt gehaald. compressor draait zo'n voor mijn gevoel ~~20 uur op een dag.

Bij voorbaat veel dank voor uw reactie

Anton
 

Fiesiekus

  • #2
Het koelmedium wordt via een nozzle naar de verdamper geperst. Soms zit daar een vuiltje o.i.d. in (of in de verdamper) waardoor je stromings- en borrelgeluiden krijgt.

Doe je niets aan.
 

Anton2865

  • #3
Hmmmm heb ik dat ....
Zou dit dan misschien een garantiezaak kunnen worden ???

super bedankt voor je snelle (wel slecht nieuws) reactie Fiesiekus

anton
 

Fiesiekus

  • #4
Heel misschien helpt 't om 'm een tijd op z'n kant te leggen (na ontdooien en stekker uit de WCD), terug rechtop te zetten en 24 uur uit te laten. Komt het vuiltje misschien los of spoelt terug......


Edit: waarschijnlijk is het te danken aan het moderne milieuvriendelijkere koelmiddel, dat meer borrelt en sist dan de oude (verboden) CFK's.

Daar zit geen garantie op en er is ook niets tegen te doen. Ook niet mijn bovenstaandee remedie; die werkt dan averechts (defecten).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik vind het niet zo'n goed idee om een koelkast plat te leggen, er kan olie uit de compressor in de leidingen lopen en het is maar de vraag of die terugloopt, zo niet dan is het definitief einde koelkast.
Een koelkast moet altijd rechtop vervoerd worden, dat is niet voor niets.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu