Radson Multicom 28 blijft doorbranden

Jjverhoeven

  • #1
Een eenvoudige kamerthermostaat (KT 200) stuurt bij ons de Multicom 28 aan.
Als de kamerthermostaat afslaat dan blijft de Multicom nog zeker 10 minuten doorbranden hetgeen leidt tot te hoge temperatuur in de kamer (+2 graden). Wat klopt hier niet??
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Probeer eens de thermostaat er af te halen of een draad los te koppelen,als die dan nog doorbrand is u thermostaat goed.
 

Jjverhoeven

  • #3
Na loskoppelen blijft de ketel gewoon doorbranden!!
Gelukkig werkt de tapwatervoorziening wel goed.
Is er iemand waarbij een Multicom 28 wel goed afslaat??
 

Klorissa

  • #4
Als je de kamerthermostaat loskoppelt dan hoort de pomp te stoppen.
als de pomp stopt met draaien en de ketel blijft dan nog branden dan is hij met warmwatervraag bezig in dat geval draai de inlaatcombinatie dicht en controleer of er water uit de warmwaterkraan komt en daarna meld je je weer hier bij het forum en gaan we weer verder kijken
 

Jjverhoeven

  • #5
Met de opmerking de tapwatervoorziening werkt wel goed bedoel ik dat als de warm waterkraan gesloten wordt de ketel binnen een paar sec. afslaat (dat lijkt me ook normaal).
Als de kamerthermostaat afslaat dan werkt de ketel gewoon door: dus zowel pompen als branden. En dat rond de 10 minuten (dat lijkt me niet normaal). Alsof er een klein computertje inzit die zelf bedenkt wat er moet gebeuren? Is dat wellicht de MCBA-module die erin zit??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu