Radiatoren worden niet warm genoeg

Leenje

  • #1
Ik heb een intergas ketel daar onder zit mijn vloerverwarmings unit.
Begane grond heb ik vloerverwarming als hoofdverwarming,
Boven heb ik radiatoren die worden niet warmer als de vloerverwarming een graad of 40 dus. Alles is goed ontlucht Zit er nu ook een minimale afstand tussen verdeler en ketel. Of hoe zou het kunnen dat het boven niet warm genoeg word. Mijn ketel temperatuur is ingesteld op 80 gr
Wie kan mij helpen
 

Piet48

  • #2
De thermostaatknop op de verdeler wat lager instellen, dan gaat er meer warm water naar boven.

Maar dat blijft toch een van de nadelen van vloerverwarming als hoofdverwarming, als de kamer de gevraagde temperatuur bereikt heeft dan blijft de vloer warmte afgeven waardoor het een tijdje duurt voordat de kamerthermostaat weer inschakeld en intussen zijn de radiatoren boven afgekoeld.

Gr. Piet
 

Piet48

  • #3


Als er op de retour van de verdeler naar de ketel zo een dergelijk voetventiel zit dan kun je door deze gedeeltelijk dicht te draaien nog beter regelen voor meer warm water naar boven.

Zeskant moer er af draaien en dan met een inbussleutel regelen.

Verder heeft de snelheid van de pomp van de ketel ook nog invloed maar het ligt aan het type ketel of je die kan veranderen.

Gr. Piet
 

Xr8

  • #4
Als de vloerverwarming op temperatuur is dan zal er slechts mondjes maat gestookt worden. Vaak te weinig om met radiatoren overige vertrekken te verwarmen. Je zou een WA regeling kunnen overwegen of de installatie in twee zones verdelen. Laatst genoemde zou indien uitvoerbaar mijn voorkeur hebben.

Een intergas icm vloerverwarming en een buitenvoeler werkt niet altijd even prettig is mijn ervaring.

Succes.
 

Leenje

  • #5
Beste
<
Ik heb het ventiel dichter gedraaid de radiatoren worden nu wel warmer
Maar nog niet warm genoeg de pomp op mijn ketel kan ik regelen en op mijn verdeler ook maar welke moet er harder draaien die van mijn ketel of van mijn verdeler
Moet er ook een terugslagklep tussen gr leen
 

Xr8

  • #6
Pomp van de verdeler heeft in principe niets met de cv installatie te maken. Deze pomp het water louter door de slangen. De pomp in de ketel pompt het water van de ketel naar de verdeler en radiatoren. Als je dus een sneller laat draaien dan laatst genoemde pakken.

Of er een keerklep in gezet moet worden is afhankelijk van het merk en type ketel. Er zijn merken waarbij een keerklep geplaatst moet worden indien er een twee pomp in het circuit aanwezig is.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu