Radiatoren in voorzetmuur

HobbyChiel

  • #1
Hallo,

ik ben mijn huis (bouwjaar 1930) aan het verbouwen en om de buitenmuur te isoleren wil ik een voorzetmuur aan de binnenkant ertegen aan plaatsen. In deze muur zitten ook ramen met eronder radiatoren en nu vraag ik me af of het mogelijk is om deze radiatoren in de muur te verzinken. Dus met webbing gaas ervoor, vensterbank erboven en de muur er verder omheen. Is dit mogelijk of wordt het rendement van de radiatoren dan heel laag?

Groet
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #2
Als je nou eens logisch nadenkt wat denk je dan zelf???
 

HobbyChiel

  • #3
Uiteraard wel gaten in de vensterbank.
Dus bedoel je dat het juist wel of niet kan? Wat raad je aan?
 

MvanV

  • #4
Natuurlijk kan het, maar het is erg zonde om nou net achter je radiatoren geen isolatie te hebben. Dan maak je het de warmte wel erg makkelijk te ontsnappen.
Een radiator moet ook zoveel mogelijk lucht langs zich heen kunnen hebben, gaten in de vensterbank zijn dus erg verstandig. De lucht moet er mooi langs kunnen. Eigenlijk is inpakken dus altijd ongunstig.
Daarnaast moet je het niet definitief inpakken, maar op een manier dat je elke paar maanden erbij kan. Anders wordt het een gigantisch stofnest.

Je kan eventueel ook denken aan andere radiatoren, je hebt tegenwoordig ook kleinere die handig zijn vormgegeven om goed warmte af te geven. En designvarianten. Sowieso mag een nieuwe iets minder capaciteit hebben want met de isolatie heb je hem ook minder hard nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu