Radiatoren doorlussen, vervolg...

Wamelis

  • #1
Dag mensen,

Zag net de vraag van Sander02 over het doorlussen van radiatoren, ik wil daar graag even op doorgaan omdat ik met hetzelfde plan zit. Sterker nog, ik ben er al mee begonnen...

Om die discussie niet te kapen maar even een nieuw draadje.

Op basis van veel lezen over leidingdiktes, drukweerstanden etc, en navraag bij de verkoper, bleek dit geen probleem te zijn (alleen aanvoer getekend, afvoer is hetzelfde):



De standleidingen liggen al op hun plek, ik heb 200 meter 16/2 (alles in kunststof) klaarliggen voor de radiatorleidingen.

Reden voor de deze constructie:

- Dit is de enige manier om alle leidingen onzichtbaar achter de wand te leggen, maar toch alle knooppunten bereikbaar te houden.

- Het wordt voorlopig niet eens aangesloten... Ik mik op vloerverwarming maar leg deze set leidingen alvast klaar achter de wand. Ze zijn backup voor als alleen vloerverwarming niet bevalt, of als de vv ooit kapot mocht gaan.

Moet ik me nu toch zorgen gaan maken?

Dank, Wim
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Lijkt mij dat U overal rekening mee heeft gehouden en alles naar behoren zou moeten gaan functioneren.
 

Wamelis

  • #3
Dank voor reactie - ik dacht ook dat ik veilig zat met deze opzet.

Maar in die andere thread werd nogal kritisch gereageerd op een vergelijkbare oplossing, daardoor ging ik toch weer twijfelen... :-|
 

Fiesiekus

  • #4
Zolang de buisdiameters voldoende CV-water aan kunnen voeren, worden de radiatoren via ventielen en thermostaatkranen geregeld. Aan uw schema is, evenals die schema in de andere topic, niets "vreemds" aangebracht; de CV-installaties die ik heb mede-aangelegd werden ook met 22 mm en 15 mm pijp aangelegd.

Bij de laatste 13 radiatoren met slangen.
 

Wamelis

  • #5
Gelukkig, dan ga ik lekker zo door :D

Dank,
Wim
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu