Radiator verwijderen blokverwarming

Nikkie1971

  • #1
Voor de verbouwing van de badkamer wil ik de radiator verwijderen, maar wel de rest van de installatie indien nodig kunnen gebruiken. Mijn appartement is gelijkvloers.

Kan ik deze radiator leeg laten lopen en afdoppen en daarna nog wel de verwarming gebruiken?

De radiatoren zijn aangesloten op een warmtewisselaar die onderdeel uitmaakt van blokverwarming. Deze warmtewisselaar verzorgt ook het warme water voor de kranen en de douche.

De radiatoren zijn een jaar oud en er zitten temperatuurknoppen op, behalve in de woonkamer dit is nog een oude radiator. Na de vervanging zijn de radiatoren voor zover ik weet vanuit de badkamerradiator gevuld totdat ze vol waren, waarbij de overige bij de ontluchting(?) open waren totdat er ook water uit kwam.

Maar het is alweer zo'n tijd geleden, ik weet niet zeker of het zo is gegaan.

Groetjes Nikkie
 

Fiesiekus

  • #2
Ik begrijp hieruit dat de vul/aftapaansluiting in de badkamer en aan de weg te halen radiator is gemonteerd? Heeft de b.k.radiator een voetventiel? Staat de b.k.radiator op een blok (Zo ja staat er 1 of 1/2 op)?

Indien de vul/aftapaansluiting gehandhaafd blijft, en de leidingen naar de b.k.radiator afgesloten worden (via radiatorkraan en voetventiel) lijkt het mij vrij simpel (maar wie ben ik) om de b.k.radiator te verwijderen. Water in de radiator evt. via voetventielwartel weg laten stromen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Weet, indien het gaat om blokverwarming, wel echt zeker wat je gaat doen!

Indien je ook maar de geringste twijfel hebt over de goede afsluiting van jouw cv-gedeelte ten opzichte van het blok, begin er dan niet (zelf) aan.
Indien je de zaak los haalt en je krijgt de druk/water van het hele appartementenblok over je heen, wordt het een erg natte boel!

Haal er in geval van twijfel een vakman bij, liefst een die de situatie ter plekke kent. Bijvoorbeeld degeen die de radiatoren een jaar geleden heeft geplaatst...
 

Fiesiekus

  • #4
Neem Kees' advies zeker ter harte!

Zitten er bij de caloriemeter nog afsluiters zodat jouw installatie los van de blokverwarming gezet kan worden?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu