Radiator (boven) vult niet

JcNeji

  • #1
Hoi!

Ik heb een probleem waar ik alle hulp bij kan gebruiken!

Ik heb een woning ( begane grond en 2 verdiepingen) die beneden vloerverwarming heeft (apart circuit) en op de 2 bovenverdiepingen radiatoren. Ook heb ik stadsverwarming. Nu heb ik vanwege het nodige stucwerk onlangs alle radiatoren op de bovenverdiepingen geleegd en gedemonteerd (met hulp van dit forum ging dat allemaal prima). Ik heb de radiatoren vervolgens weer aangesloten en vandaag probeerde ik uit of alle radiatoren ook werken. Helaas is dit niet het geval.

Alle radiatoren werken (in totaal 5 stuks), behalve één radiator op de bovenste verdieping (2 andere radiatoren op die verdieping van hetzelfde type werken wel gewoon). Voor zover ik kan zien krijg ik deze radiator überhaupt niet gevuld (er zit geen water in). Ik heb alle radiatoren ontlucht en aan/uit gezet en ik heb geprobeerd de niet-werkende radiator aan en uit te draaien op zowel de kraan als het onderblok (zie foto).

Mijn vermoeden is dat het onderblok doorvoer van warm water tegenhoud (hoewel de leidingen onder het blok ook niet warm zijn), maar ik heb geen idee hoe ik dit weer aan de praat krijg. Het is een Heimeier Vekolux H blok (zie fotos).

Wellicht is er hier iemand die mij uit de brand kan helpen!

20221213_124619.jpg 20221213_124641.jpg
 

JcNeji

  • #2
Niemand? :?
 

Hans de L

  • #3
Lijkt op een gevalletje leidingvuil als gevolg van dat stucwerk.

Installatie drukloos maken, onderblok losnemen ,reinigen en doorspoelen, en dito voor de nu vrij hangende leidingen. Teiltje er bij en waterdruk toevoeren via de vulslang. er moet zowel water uit de aanvoer als retour komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu