Raamdecoratie tegen inkijk voor gedeeltelijke draaikiep ramen?

Pallas

  • #1
Wij zijn sindskort verhuisd naar onze nieuwe woning. Alle ramen zijn draaikiep ramen, maar slechts het bovenste gedeelte van het raam kantelt (zie foto's voor voorbeelden). Hierdoor vroeg ik mij dus af wat de beste optie is tegen inkijk. Zelf vind ik top-down/bottom-up plisségordijnen erg mooi, maar volgens mij kan dat niet op zo'n raam gemonteerd worden maar enkel op een draaikiep raam waarbij het gehele raam kantelt. Wellicht heeft iemand hier nog ideeën?

's Avonds hebben we gewoon verduisterende gordijnen hangen voor de ramen, maar overdag is het toch wel fijn om een optie te hebben die het zonlicht door laat, maar ervoor zorgt dat mensen die op het gangpad voor het raam langslopen niet naar binnen kunnen kijken.

IMG_3780.jpg


IMG_3979.jpg
 

Pallas

  • #2
(De ramen kantelen overigens naar binnen).
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Je zou een raamfolie op het raam kunnen plakken.
 

Pallas

  • #4
Ja, als we niks anders kunnen bedenken zal het inderdaad raamfolie worden waarschijnlijk.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Je kunt die plissee gordijnen ook bovenin het gips monteren. Als je de ramen open wilt zetten dan schuif je de plissee geheel naar boven in het kozijn. Ik bedoel dus een variant zonder zij geleiding. Bij dicht raam kun je ze op iedere gewenste stand zetten.

Mijn ouders hebben soortgelijke kozijnen maar dan kan enkel het onderste deel open en de bovenlichten niet. Daar werkt het prima zoals ik hierboven beschreef.
 

Pallas

  • #6
Dat is ook een idee. Ik zal eens kijken wat ik kan vinden. Waren dat kant en klare plissé gordijnen, of op maat gemaakt?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Op maat gemaakt, via de lokale stoffeerder besteld bij l***fl*x.

Je zou ook eens bij een lokale stoffeerder langs kunnen gaan voor advies. Die weten net wat meer van wat er mogelijk is dan wij.
 

Pallas

  • #8
Dank!
 

Lehciam

  • #9
De top/down producten zijn ook verkrijgbaar met spandraad geleiding.
Deze wordt dan op het draai/kiepraam bevestigt.
Dit zorgt ervoor dat het raam compleet met de zonwering erop op alle manieren gebruikt kan worden.

Het raam/kozijn onder het openslaande deel kun je dan voorzien van een standaard top/down of standaard plissé

Een lokaal zonweringbedrijf of stoffeerder kan je daarin goed voorlichten.
 
  • Like
Waarderingen: Pallas

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #10
Dit is lastig mooi om te oplossen. De ruimte tussen het opendraaiende raam en bovenzijde van de dag is te krap. Het raam kan daardoor nooit onder een rolgordijn, plissegordijn etc. doordraaien. Dit komt wel meer voor.

Als het raam helemaal open moet kunnen heb je daardoor maar twee opties 1: Je hangt kamerhoge vitrage en/of gordijnen op aan rails aan het plafond. of 2: je monteert een plissegordijn, luxaflex of wat anders met een spankabelset op het openslaande raam. Voor de onderzijde moet je dan een apart gordijn plaatsen. Niet echt fraai.

Ik heb het ook in mijn huis en ik heb de plisseegordijnen zoals vonkentrekker onder #5 aangeeft, boven in de dag gemonteerd, maar dan een stukje van het raam af. Het plissegordijn valt dan voor het hele raam langs en het raam kan een stukje open. Helemaal opendraaien naar binnen gaat niet, zonder de plissegordijnen los te halen.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker en Pallas

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #11
Klopt helemaal..bij mijn ouders is het net andersom, daar zit het draaiende deel onderin. Die kun je dan wel open doen als de plissee ver genoeg omhoog getrokken is. Met een draaiend bovenste raam wordt het lastig. Dan heb je inderdaad eigenlijk 2 gordijntjes nodig.
 

Pallas

  • #12
Ja, het is wat dat betreft een beetje een gek raam...
 

Pallas

  • #13
Het wordt nu waarschijnlijk Squid raamtextiel. Ik heb gratis wat testers aangevraagd, het ziet er best redelijk uit en is toch iets anders dan raamfolie en als je snel langsloopt overdag dan kan je niet echt naar binnen kijken, wat het belangrijkste is. Voor 's avonds hebben we dikke overgordijnen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu