Qboard stevig genoeg/plaat te klein

Jayrune

  • #1
Dag klussers!

De hele woning is gestuct en nu kan ik beginnen aan het toilet afmaken. Ik heb een Qboard alleen ik twijfel of ik achter de Qboard plaat nog een extra plaat betonplex moet plaatsen voor stevigheid? Bij de oranje bouwmarkt zie ik best wat reviews waar geklaagd wordt over gebroken tegels omdat de plaat veert/niet stevig genoeg zou zijn.

Ik heb een plaat betonplex staan dus het is een kleine moeite om die erachter te zetten. Kan dit ook qua dikte (betonplex op Qboard zal toch snel 4 cm zijn)?

Alleen de plaat betonplex zie ik niet zitten om te gebruiken. Volgens mij kun je daar lastig op tegelen omdat daar gewoonlijk niets op hoort te hecten.

Daarnaast als ik het Qboard gebruik kom ik net wat ruimte tekort. Wat is jullie advies:
1. Opvullen met een strook Qboard?
2. Qboard smaller zagen zodat er bredere stroken in kunnen: lijkt me steviger?
3. Purren en afsnijden?

t1.jpg t2.jpg t3.jpg
 

BigBert

  • #2
Ik zou de extra betonplex gebruiken. Hoe steviger hoe beter. De ruimtes aan de zijkanten kun je vullen zoals je wilt. Als er tegels op komen maakt het verder niets uit. M.i. ziet het frame rondom het reservoir er prima uit. Btw: je hebt toch zeker het blauwe frame stevig aan het houtwerk vastgeschroefd? En ze liggen beide in lijn?
 
  • Like
Waarderingen: Jayrune

Sander 1972

  • #3
watervast multiplex plaat gebruiken en je tegels er tegen aan plakken. Die kun je op de gewenste maat laten zagen en je kunt je manchet van de pot gebruiken als mal om de gaten af te tekenen
En die andere terug brengen
 
  • Like
Waarderingen: Jayrune

Jayrune

  • #4
@BigBert: bedankt voor je reactie! Het frame zit zeker goed vastgeschroef zowel met de twee poten aan de onderkant als de stelpootjes aan de achterzijde. Bedoel je met in lijn: dat het frame van het toilet gelijk loopt met het houten frame? Indien dit het geval is: ja. paar keer gecontroleerd met de waterpas.

@Sander 1972: Bedankt voor je reactie! Het Qboard heb ik helaas al ingezaagd voor de uitsparing van de spoelknop. Ik denk dat het voorstel van BigBert prima is door eerst de plaat betonplex te monteren en daarop het Qboard.
 
  • Like
Waarderingen: BigBert

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu