Pullup bar aan de muur hangen

lnterceptor

  • #1
Lieve medemensen,

ik wil graag een pull up bar installeren op een specifieke plek aan mijn muur (zie oranje gedeelte in het plaatje). Ik heb een wall mount pull up bar met 8 aansluitingen gekocht.
De wand is 125cm breed en 11cm dik. En , lijkt (als ik het internet en mijn interpretatie mag geloven), gemaakt van kalkzandsteen. Het is volgens mij een draagmuur want hij klinkt niet hol en mijn bovenverdieping kamer wand loopt op dezelfde plek (voor zover dit enige indicatie is), en het is de wand tussen de keuken en de woonkamer.

Ik heb om dit op te hangen M10 keilbouten gekocht van 80 MM. Deze ter vervanging van de meegeleverde M8 keilbouten van , conform reviews, slechtere kwaliteit.

De pull up bar en ik wegen bij elkaar zon 94kg.

Mijn vraag aan jullie is: kan ik dat doen aan deze muur met de benoemde specificaties of zouden jullie dit afraden? Ik had er initieel een goed gevoel over maar ik ben nu toch eigenlijk wel benieuwd naar de uitspraak van wat experts voordat ik hiermee aan de slag ga.

Muur.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Sommige pull up bars zijn niet handig gemaakt, waardoor er veel kracht op de bevestiging komt. Het hangt dus ook van de bar zelf af.

Ik zou eerst een gaatje boren om te kijken hoe dat gaat. Krijg je een mooi gat of lubbert het meteen al uit.
Persoonlijk ben ik fan van pluggen, maar dan wel de betere.
Chemisch anker kan ook nog.
 

lnterceptor

  • #3
De bar is zo (zie afbeelding).

De gaten boren gaat meestal heel netjes en komen er mooi in.

Ik ben vooral benieuwd of de muur de lading kan houden en of dit een goed plan is met de huidige materie (de keilbouten in een kalkzandsteen muur etc.)

photo_2023-06-17_16-33-43.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Grote kans dat dit niet goed gaat.
De muurplaten zijn kort, daardoor de kracht op de bouten groot en dan wrik je ze eruit.
Andere bars hebben muurplaten die meer dan 50cm lang zijn, dan gaat het meestal wel goed.
In beton of stevig hout kan het wel.
Als de stenen in perfecte staat zijn dan zou het goed kunnen gaan met 80mm keilbouten, maar dat weet je eigenlijk pas achteraf..

Wat zou kunnen is eerst twee balken (40x70 is genoeg) van iets van 100 cm vertikaal op de muur, dicht bij het plafond beginnen en daar de bar op schroeven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu