Problemen met w.a. Bosch WTL6100

Duizendpootje

  • #1
Het gaat om een wasautomaat Bosch WTL6100 type WNP112 (bovenlader)
E-nr. WOL 2450EU /01 FD8006 00068
Centrifuge: 1200 t/min. Verwarming: 1900-2100W

Energiezuinige machine volgens het boekje, maar in de praktijk gaat dat wel ten koste van de wastijd: alle wassen duren minimaal 2 uur (meestal veel langer), behalve de snelwas dan.
Mijn vrouw kan ook absoluut niet inschatten hoelang de was nog gaat duren, hetgeen erg onpraktisch is. We hadden achteraf gezien natuurlijk beter een apparaat met timer kunnen kopen.

Sinds enkele maanden stinkt het erg muf in de douchecel waar het apparaat staat. Beetje Viacal in het afvoerputje helpt wel voor enkele weken. Afvoerleiding, voor zover bovengronds heb ik vervangen.
Nu begint de w.a. ook onder aan de zijkanten te lekken terwijl je allemaal vieze zwarte spikkeltjes binnen boven de trommel ziet.

Het apparaat slaat ook vreselijk tijdens het centrifugeren, ongeacht veel of weinig belading. Mijn vrouw gooit er ook niet teveel zeep in. Pomp schoongemaakt: zat niet echt wat in, hooguit een minuscuul fliedertje drap.

Wie weet raad ?
Bijvoorbaat hartelijk dank.
 

Duizendpootje

  • #3
Jan, dank voor de soda-tip. We zijn bezig met uitproberen en de wa heeft niet gedanst bij het centrifugeren. Ruikt nog wel erg muf van binnen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat kan best een aantal keren duren voordat de muffe lucht weg is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu