Probleempje Plieger thermostaatkraan

OmaShandy

  • #1
Ik heb een Plieger thermostaatkraan die er strak en recht uitziet. Nu zat ineens de linkerkant -waar je de hoeveelheid water mee regelt- los en volgens de man bij de Gamma waar ik hem kocht, moest ik het piepkleine inbusschroefje vastdraaien. Nah dat werkte niet en dus draaide ik het los en toen kon ik ineens het chromen ronde 'bakje' eraf trekken, ik zag een grote platte schroef, draaide die aan, schoof het 'bakje' er weer op en zette dat vast met het inbusschroefje, klaar en hij zat weer vast.

Maar nu zit de rechterkant losjes, daar waar je de temperatuur regelt.
Ik weer het inbusschroefje eruit gedraaid, maar ik krijg dit chromen bakje er niet af, op het zwarte knopje gedrukt maar nee, het gaat niet.

Weet iemand van jullie hoe of dat komt, heeft het met het instellen van de thermostaat te maken, hoe krijg ik het los, zit er ook een grote schroef achter ???? want dat losse gewiebel vind ik niet zo fijn en verdorie die linkerkant had ik goed vastgedraaid (ondanks dat de man van Gamma mij een fout advies had gegeven), maar rechts lukt het mij dus niet.

Wie het weet, zal ik dankbaar zijn :D
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaats een foto zodat we misschien wat meer kunnen vertellen
 

OmaShandy

  • #3
Sja een foto, als ik weet hoe dat hier te doen.

Ik ga mijn best doen, maar het is een gewone thermostaatkraan hoor :D



Nou dit is 'm dan Henk. Het gaat dus om de rechtste knop die zit wat losjes.
Links is het mij gelukt om 'm vast te zetten, maar rechts krijg ik 'm niet los als ik het inbusschroefje eruit heb gedraaid, misschien moet er wat meer krachte op gezet worden, maar ... misschien kan dat niet. Ben benieuwd of jij weet wat of ik kan/mag doen :D
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Zit aan die zijkant in het midden geen plastic dopje of kapje in
 

OmaShandy

  • #5
Hi Henk, dank je wel voor je vraag, want dat is een eye-opener voor mij, ja natuurlijk zit er een schijfje aan de zijkant, wel van chroom, maar het inbusschroefje houdt dat op zijn plaats.

Omdat ik het nu even te druk heb met werken, zal ik nog even een paar dagen wachten, maar dan moet de oplossing dichtbij zijn.

Als het me gelukt is, zal ik het zeker even laten weten.
 

OmaShandy

  • #6
Yes het is helemaal gelukt. Na het verwijderen van het inbusschroefje, kreeg ik het chromen schijfje opzij niet los, er zat ook geen ruimte eromheen, toen kreeg ik het idee om een grote paperclip open te vouwen en door het gaatje waar het schroefje uit was te steken en naar opzij te duwen en ja hoor het schijfje kon ik pakken. Er zat wat vuil in (weet niet was het was, maar heb het schoongemaakt) en er zat ook weer een dikke schroef, nu met kruiskop en die heb ik stevig aangedraaid, schijfje er weer tegenaan en inbusschroefje vastgezet et voilà de douche thermostaatkraan is weer als nieuw.

Bedankt voor je inbreng Henk :super:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu