Probleempje bij het sluiten van zonnescherm.

Froosje

  • #1
Wegens het verven van mijn gevel moest mijn zonnescherm van de muur af.

Ik heb hem van het weekend weer teruggehangen echter sluit de voorkant niet meer netjes in de bak als het scherm helemaal dicht zit.

Aan 1 kant heb ik een kier van 4 cm terwijl de andere kant netjes sluit.

Het scherm hang netjes waterpas aan de muur en als ik hem uitdraai ziet het er ook netje recht uit.

Wie kan mij vertellen hoe ik dit oplos.

Het is een knikarm scherm welke electrisch bediend wordt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Even Zoeken gebruiken.
 

Froosje

  • #3
Heb ik gedaan. Maar kom er toch niet helemaal uit
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Waar kom je niet uit hoe je het zou moeten oplossen of kan je geen rubriek vinden waar jouw probleem ook is besproken.
 

Froosje

  • #5
Hoe ik het moet oplossen
 

Froosje

  • #7
Nee nog niet. Maar dit is wel precies mijn probleem. Moet ik nu de oplossing met ducktape gaan gebruiken? Klinkt een beetje crapy?
 

Hanske1

  • #8
Waarschijnlijk praten we hier over een 2-buis systeem (bovenbuis+voorlijst). Een fout die vaak gemaakt word is dat voor demontage de armen niet goed vastgebonden worden onder de bovenbuis. Dit doe je links en rechts ter hoogte van de knik in de arm doormiddel van een spanbandje die je om het scherm (= bovenkap, voorlijst en arm) goed vast trekt. Pas na montage mag dit bandje weer los. Doe je dit niet dan zullen beide kapsteunen niet 100% vertikaal aan de gevel hangen en zullen je armen in gesloten toestand van het scherm er ook iets verder onderuit hangen als voorheen. Oplossing, onderste bevestigingen (vaak slob gaten) van de kapsteunen iets oplossen en de procedure zoals hierboven beschreven uitvoeren. Als de armen echt goed strak tegen de bovenbuis (doekrol) aanzitten de onderste bevestigingen weer goed vast aan draaien. Bandjes los en voila.....In jouw geval zal er maar aan één kant een arm er een beetje onderuit hebben gehangen doordat de kapsteun niet 100% recht terug geplaatst is. Mocht dit niet de oplossing zijn voor jouw probleem heb je altijd de hoogte verstelling op je voorlijst nog waarna je het scherm wel weer even horizontaal af moet stellen als hij uitgedraaid is. Succes.
 

Froosje

  • #9
Dus als ik het goed begrijp; zonnescherm helemaal in draaien. Arm aan de voorlijst losmaken. Spanband eromheen, aantrekken en dan de arm weer vast maken?
 

Hanske1

  • #10
Even voor de duidelijkheid, betreft het een horizontale of een verticale kier (oftewel, hangt je voorlijst er aan één kant iets onderuit of komt hij aan één kant niet helemaal onder de bovenkap).
 

Froosje

  • #11
Hij hangt er iets onder. Een horizontale kier dus
 

Patricio

  • #12
Beste Froosje, wat je moet doen:

Aan de kant waar de kier het grootste is de onderste bout van de bevestiging in de muur een klein beetje oplossen. De bovenste bout vast laten zitten.
Als je de bout opgelost hebt de arm bij het scharnierpunt in het midden omhoog tillen. Je zult zien dat de zijconsole waarmee de scherm aan de muur zit iets naar binnen komt. Als je de arm zo hoog mogenlijk optilt zet je de onderste bout die je iets heb opgelost weer vast.
Nu moet de kier minder groot zijn en zal de arm niet onder het scherm zakken.

Eventueel als er nog steeds een kier blijft kun je de rest aanpassen door het scherm geheel uit te draaien en de armafstelling aan de voorbuis aan passen of, wanneer mogenlijk de bovenkap iets bij buigen zodat de kier gelijk wordt over de gehele breedte.

succes.
Patricio
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu