Probleem thermost. Honeywell Rnd Clk op Radson ER 240 ketel

Stefanv

  • #1
Ik vroeg mij af of iemand mij zou kunnen helpen met het volgende probleem.

Ik heb een Radson ER 240 ketel met Radson 80L boiler.
Nadat ik mijn oude kamer klokthermostaat, Danfoss TP75 heb vervangen door een Honeywell Round Clock Deluxe functioneert e.e.a. niet meer. Van belang is dat de kamerthermostaat is aangesloten op een zogenaamde Radson EB regeling. Wat doet die eigenlijk? Behalve de kamerthermostaat zijn op dit zwarte kastje de boilerthermostaat, 220V en de driewegklep aangesloten en er loopt een verbinding naar de thermostaataansluitpunten op de ketel (2 en 3).

Zodra de thermostaat aanslaat (warmte vraagt) begint de EB regeling en de ketel hard te tikken (relais?) maar slaat de ketel niet aan. Als ik de kamerthermostaat echter rechtstreeks op de ketel aansluit (en de EB-regeling passeer) slaat de ketel wel aan maar worden de radiatoren niet warm. Ik kan wel de driewegklep handmatig verschuiven waarna ik wel warm water naar de radiatoren krijg.

Mijn vraag is nu hoe ik de nieuwe kamerthermostaat en de EB-regeling moet aansluiten zodat alles goed functioneert.

Ik ben overigens een leek op CV-gebied maar beschik wel over enig technisch inzicht….

Alvast bedankt!
Stefan
 

Ron CV

  • #2
Ik vermoed dat het probleem zit in de aansturing van de kamerthermostaat, de danfoss heeft een eigen voeding d.m.v. batterijen en uw nieuwe kamerthermostaat heeft dat niet.
Ik denk dat het dan ook wijs is om weer terug te stappen naar een kamerthermostaat met batterijen.
 

Stefanv

  • #3
Klopt inderdaad dat de Danfoss op batterijen werkt en de Honeywell z'n voeding vanuit de CV krijgt maar zou er echt geen mogelijkheid zijn de Honeywell te gebuiken in de huidige situatie?

Kan iemand mij misschien eens uitleggen wat precies de functie is van die EB regeling? Op welke wijze stuurt deze bijv. de driewegklep aan of levert die alleen de voeding? enz. enz.
ben benieuwd!
 

Stefanv

  • #4
Ter info, bleek inderdaad aan de thermostaat te liggen. Na 2 maal contact met Honeywell hgaven zij ook toe dat de thermostaat in bepaalde situaties problemen zou kunnen geven met een boilerregeling (ondanks dat dit niet op hun website vermeld staat) :(
Heb uiteindelijk de Round Clock Deluxe teruggebracht en vervangen door een Honeywell Vision thermostaat. Deze werkt op batterijen en pakt gene stroom van de ketel en nu functioneert alles weer...
Anyway, weer wat geleerd! :idea:

reg,
Stefan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu