Prefab muur glad maken

Tomboo

  • #1
Hoi,

Op dit moment wordt mijn nieuwe huis gebouwd. Dit is een betonnen prefab huis. Nu heb ik in het verleden altijd in wat oudere huizen gewoond en de manier van bouwen (en daarbij de manier van afwerken) is voor mij wat onwennig.

Dit huis wordt gemaakt van een combinatie van betonnen prefab delen en hsb wandpanelen. Nu dien ik deze nog af te werken en twijfel wat hier de beste keus is.

Doordat de betonnen muren gestort worden uit één stuk (voor naar achter) is dit eigenlijk al een erg super strakke wand. Echter zitten er hier en daar nog wel wat putjes en deukjes die ik dicht wil smeren voor ik de boel kan gaan sauzen. Ook de wand overgangen (hoeken/plafond) dient nog netjes gemaakt te worden. Nu lijkt het mij onzin om deze hele wand te stucen en zit dus te denken om deze imperfecties dicht te smeren. Wat kan ik hier het beste voor gebruiken?

Ook heb ik een aantal tussenwanden die gemaakt zijn van zoals de bouwende partij mooi in de folder heeft staan: "panelen met spaanplaatvulling met een wit gegronde HDF toplaag" Hoewel dit op zich wel netjes afgewerkt is, zie je wel tussen elk paneel een naad zitten. Iemand een suggestie hoe ik dit het beste glad kan maken?

Alvast bedankt voor de suggesties!
 

Hharbers

  • #2
Ik denk dat je gaat tegenvallen hoe strak die gestorte muur is.
Muur zit waarschijnlijk vol putjes deukjes kras van bekisting en luchtinsluitingen.
Als bekisting uit delen bestaat heb je nog kans op verspringingen
Grotere inperfecties die je gaat afsmeren met gips op beton blijven aftekenen door latex

Ik zou prijs vragen voor dunpleister van gehele wand

Panelen met HDF toplaag gebruiken wij ook in prefab modulaire tijdelijke gebouwen. Deze naden zijn alleen weg te werken met kunsstof biesje die in zicht blijven. Handig voor demontage maar niet fraai

Voor permanentere oplossingen werken we met een gipsplaat welke naden wel afgesmeerd kunnen worden en voorzien van bijvoorbeeld glasvlies behang
 

Tomboo

  • #3
Bedankt voor je reactie! Ik ga kijken naar dunpleister. Voor de andere wand ben ik er nog niet helemaal uit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu