Poeren/fundering overkapping

Ferb.

  • #1
Ik ben al veel topics tegengekomen wat betreft overkappingen en fundering / poer. Toch zou ik graag advies willen passend op mijn eigen situatie :-)

Ik wil graag een overkapping aan mijn huis zetten (3,5m x 8m). Aan 1 kant dragend aan mijn gevel, aan de andere kant dragend op 3 palen 15cmx15cm. Dak van underlayment en balken van 70x170 (70x210 voor de overspanning)

Mijn buren hebben nagenoeg dezelfde overkapping, enkel hebben die ervoor gekozen om te overkapping te laten steunen op 2 ijzeren balken met een h-profiel die de overspanning moet dragen.

Zo een jaar geleden (voordat ik mijn huis introk) heb ik mijn tuin om laten spitten. De zwarte grond was zo taai dat het water niet weg liep. ze hebben de grond toen tot 1,5m - 2m omgespit. Niet overal, Waar mijn terras moest komen bijvoorbeeld niet.

Nu zit ik met mijn poeren op de grens van waar het net wel, net niet gespit is. Ik heb 3 gaten van ongeveer een 80cm diep. Geen gele grond, maar wel erg vaste zwarte. Op 1 gat na. Daar voelt de grond dus alsof er is gespit. Niet erg stevig.

Mijn plan is om poeren met ingestorte balk in het gat te zetten, en daar omheen 60x60x20 beton omheen te storten om draagvlak te creëren. Het gat met het 'onstabiele' zand flink vol water zetten zodat t aantrekt en de grond wellicht vaster wordt.




 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Met meer beton op onstabiele grond gaat het alleen maar meer zakken. Je moet de grond goed aantrillen zodat het omgespitte weer draagkracht krijgt.
 

Ferb.

  • #3
Owjeee. Het vrouwtje kon niet wachten. Tegels moesten en zouden gelegd worden, en dus moesten de poeren erin. Welke ik met wat beton vast hem gezet, en door het breder te maken dus draagkracht verbreed heb (hoop ik).

2 gaten hebben een goede vaste grond waar ik niet zo bang ben dat t verzakt.

De 3e zit dicht bij de de muur van de garage welke dus wellicht wat draagkracht kan overnemen.

Naja, als het gaat zakken dan krikken we de boel op en stellen we het maar bij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu