Plakplintjes of toch iets anders?

Consumentje

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ga nieuw laminaat leggen en dus ook nieuwe plinten aanbrengen. Nu wil ik graag hoge, witte plinten en het liefst nergens meer kleine plakplintjes. Maar misschien kom ik er op bepaalde plekken toch niet onderuit. Ik heb twee foto’s bijgevoegd van plekken waar ik niet zo goed raad mee weet. Hoge plinten kunnen bij de trap bijvoorbeeld niet. (En het onderste deel wegzagen zoals bij een kozijn lijkt me geen goed plan :mrgreen:.) Maar zijn plakplintjes (zoals op de foto) de enige oplossing, of zijn er nog andere (mooiere) mogelijkheden? Bij de schouw (steen) + gasleiding hetzelfde probleem. Heeft iemand een idee?

IMG_20240506_131709.jpg IMG_20240506_131910.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan op sommige plekken ook redelijk strak aansluiten en de naad transparant afkitten. Bij mijn trap heb ik de 3 a 4mm naad gewoon open gelaten (ik heb massieve planken).

Bij de haard zou ik tegen de muur een hoge plint gebruiken, en de vloer onder het kozijn door laten lopen.
 

Consumentje

  • #3
Dank voor de tip. Transparant aflakken is idd een goed idee. Bij de haard de vloer onder het kozijn door laten lopen zou wel het mooiste zijn, maar het is lastig zagen bij de gasleiding.
 

PimKlus

  • #4
Wordt de gasleiding nog gebruikt? Anders mooi moment om die gasleiding deels weg te halen daar.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Touw op / iets in de naad leggen.

Kit (in kleur), maar de naad vol kitten zorgt er wel voor dat het laminaat nog maar weinig kan werken. Dan zien we je tijdens een warme vochtige zomerweek terug met de vraag waarom het laminaat omhoog komt.
 

Fmrama

  • #6
Waar een plakplint zit kan m.i. ook een hoge plint! Verbeeld je de dikte van de plakplint 8 cm hoger. Dan kan het iig bij de trap.
 

Consumentje

  • #7
Dan toch maar niet kitten, want ik heb geen zin in opbollend laminaat. Iets in de naad leggen dus. En misschien toch plakplinten bij de trap. Ik ga even proberen het voor me te zien. Dank voor de tips.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Aan één kant van de vloer een kleinere naad betekent niet meteen dat het laminaat omhoog komt. Een naad hoeft niet vol gekit te worden, een dun laagje op rugvulling verhindert het werken niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu