Plafond wel of niet opnieuw stucen

Red

  • #1
Al het stucwerk in de woonkamer is verwijderd, behave van het plafond. Het plafond is niet goed en niet slecht, het heeft geen barsten, maar is niet mooi vlak. Het is een perfora plafond wat een tikje doorhangt. Wel zijn er straks kleine beschadigingen omdat ik een profiellijst die op de muur/plafond overgang zit moet verwijderen.

De stucadoor denk dat hij hier over heen kan stucen, omdat de laatste schilderlaag van het plafond is gedaan met een kalkhoudende verf. De oudere verflagen echter heeft hij niet geïnspecteerd, dat zijn er niet veel maar goed.

Is het wel verstandig om dit te gaan stucen? Ik zit er namelijk niet op te wachten dat de hele boel een keer naar beneden komt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wie zijn wij om op het afstand het advies van de stucadoor te beoordelen ?
 

Red

  • #3
Toch jammer dat tot heden niemand hier kennelijk iets zinnigs over heeft kunnen zeggen.
 

Fiesiekus

  • #4
Zowel u-zelf als de stucadoor hebben er al iets over gezegd?
 

Red

  • #5
Gisteren heb ik in ca 10 minuten 2m2 stucwerk in het trapgat verwijderd door met de hand een brede beitel tussen de muur en het stucwerk te steken en er kwamen platen vanaf zo groot als een A4 en 2-3cm dik, vandaar dat ik een beetje terughouden ben om in mijn huis over bestaand stucwerk heen te werken, zeker wanneer dat niet zomaar een afwerklaagje is, maar een laag van 1-2cm om een heel plafond van 25m2 uit te vlakken.

Aan de andere kant, wanneer ik er al aan zou beginnen om het plafond er af te steken is er geen weg meer terug en moet het er ook helemaal af en boven mijn macht werken is niet echt mijn hobby anders had ik het al gesloopt, de muren in deze kamer zijn inmiddels al kaal.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Als je er met de achterkant van een schroevendraaier of met de harde kant van een stoffer o.i.d. tegen hetplafond klopt hoor je dan hier en daar holle plekken? Zo ja, stucwerk verwijderen.
 

Red

  • #7
Ok; en wat denk je ervan wanneer de laatste verflaag een kalkhoudende verf is geweest maar de 1-2 lagen ervoor iets anders?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Ik ken een geval waarbij er over kalkhoudende verf nieuwe latex werd gesmeerd. Die kwam er vervolgens na droging samen met de kalkverf weer vanaf.
 

renehi

  • #9
Eventueel verlaagd plafond een optie, als je het niet vertrouwd? Houten rachelwerk en daar gipsplaten tegenaanschroeven? Kan het stucen met een gerust hart gebeuren. 't is maar een idee...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu