Plafond van gipsplaat

KiaFay

  • #1
Ik wil graag schuifdeuren plaatsen voor de kast vanaf het plafond tot aan de vloer. Vanmiddag kwam ik er helaas achter dat een gedeelte van het plafond van gipsplaat is. De deuren zijn groot en vrij zwaar (3.00 x 1.25 mtr / 20 kg).

Hoe kan ik het beste de deur ophangen in de gipsplaat zonder dat deze het plafond naar beneden trekt.
 

Geus

  • #2
Sowieso niet alleen aan de gipsplaten, die houden dat simpelweg niet. Probeer te kijken waar de balken zitten en neem voldoende lange schroeven dat ze een flink stukje de balk in gaan. Meestal zitten de balken op de plaats van de naden van de gipsplaat.
 

Tiho

  • #3
Misschien een idee om eerst een frame te maken van balken? Een tegen het plafond en twee tegen de muur. Dan steunt de bovenste iig al daarop aan de zijkanten.
 

KiaFay

  • #4
Bedankt voor jullie input. Het wordt moeilijk. Optie is natuurlijk om het gewicht van de deur te verleggen naar de vloer en het gewicht aan het plafond minimaal te houden. Kan dit?
 

StefanD

  • #5
Gewicht naar de vloer verleggen kan natuurlijk altijd. Handigst is om de deuren dan op wieltjes te laten rollen en niet te hangen.
Waarom wordt het moeilijk?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Weet je hoe het gipsplaten plafond bevestigd zit? Wat voor vloer is het?

Misschien op rachels die rechtstreeks op vloerbalken zitten geschroefd. Dan kan je de schuifdeuren ook aan de balken hangen.
 

KiaFay

  • #7
Probleem is opgelost. Uiteindelijk een klein stuk in de gipsplaat gemaakt en toen de balken gevonden. Daar weer een balk tegen aan geplaatst waar uiteindelijk nu de deur aanhangt. Alles netjes weggewerkt. Bedankt voor de ideeën.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu