Perstang - ervaring met handperstangen

Hebeentuin

  • #1
Hallo,

Zijn er hier mensen met ervaring met handperstangen? Deze kom ik bijvoorbeeld tegen. Mij wordt verteld dat die geschikt is voor in ieder geval een merk met een H en een merk met een W.

Ik ken al die merken niet en ik heb die tangen ook nooit gebruikt. Maar ik ben opzoek naar een systeem dat handig is voor mij als DIY.

Ik kan het eerst uitproberen met een woonunit, en later met de woning zelf. Zou deze tang goed zijn? Maakt het uit dat het geen tang met accu is? Waar moet ik op letten met keuzes?

dankjewel.

perstang.png
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Een handtang kan prima werken alleen zijn ze nogal lomp en daardoor lastig te gebruiken in krappere ruimtes.
Of deze goed werkt kan ik niet beoordelen.Bij de officiele tangen van het gebruikte fabrikaat krijg je garantie als je de door hen voorgeschreven bekken gebruikt, dat kan je met deze tang vergeten.

Persoonlijk zou ik alles prefap klaar maken tang huren, alles persen en tang retour verhuur.
1 juiste tang, gecalibreerd voor het gekozen merk.
2 op accu, dat scheelt een boel zweet.
3 gereed gebruik je het nauwelijks nog weer.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Woens en Hebeentuin

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
ik ben zelf in het bezit van een zelfde type alleen hydraulisch (er wordt nogal wat aangeboden) en de diverse persbekken met profielen persen prima maar kunnen niet op tegen het gemak van mn up#nor perstang.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Woens

  • #4
Heb ooit zo'n handperstang gebruikt, werkt wel maar zoals gezegd niet zo handig voor die ene aansluiting achter in dat onderste keukenkastje...
Huren kost wel wat maar je kan altijd eens horen bij je cv-instalateur/loodgieter of die er geen te leen/huur heeft, scheelt vaak in prijs.

Als die woonunit iets tijdelijk is gewoon knelkoppelingen gebruiken, werkt prima
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Een handperstang is niet practisch. Je moet hem met 2 handen vasthouden en kracht zetten en hetgeen je wilt persen kun je daardoor niet vasthouden en beweegt.

Bij (accu)perstangen moet je goed opletten welke je koopt, anders zit je vast aan 1 merk met de beperking dat je maar 1 merk kan persen.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Hebeentuin

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu