Perilex aansluiting keuken

Gagliardi

  • #1
Ik heb sindskort een nieuwe keuken.
voor de inductieplaat heb ik voorschriften gekregen om hier een 7400 watt perilex aansluiting te maken voordat men komt monteren. Dit staat zowel in de voorschriften en tekening van de keukenboer als het AEG boek.

Zo gezegd, zo gedaan. Nu is alles geinstalleerd en zit er een 4-aderige draad in mijn inductieplaat ipv een 5-aderige. Met 4 kan ik dus nooit mijn 7400 watt halen. Gelijk gebeld. Zeggen ze dat ik ook gewoon met 4-aderige draad kan werken. Ja tuurlijk kan dat, maar dan verlies ik enorm veel vermogen en ik ga nipt zitten qua andere apparaten in de keuken (namelijk nog 7 anderen)

Zij geven aan, je kunt ook bij de bouwmarkt zo'n 5-aderige draad kopen en aansluiten. Ik koop niets. Jullie schrijven mijn voorschriften voor en jullie horen de apparaten ook zo te leveren anders had ik die 1000 euro kosten niet hoeven te maken van 1 fase naar 3 fase.

Moest even overlegt worden met de manager en zou worden teruggebeld. Is inmiddels een week geleden. Weer een nieuw verzoek ingediend hoe het hiermee staat.

Wat adviseren jullie mij, want volgens mij sta ik volledig in mijn recht.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hiermee zult u naar een site van de consumentenbond, radar, kieskeurig etc. moeten, op dit forum behandelen we geen zaken als deze.
Ook een geschillencommissie, mits het bedrijf daarbij aangesloten is, kan hierover uitspraken doen.
 

Kowrds

  • #3
Hopenlijk heb je een rechtsbijstands verzekering, dan kun je bij hun om raad en eventueel daad vragen.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Ik zou je willen adviseren het aansluiten van de kookplaat aan een elektricien over te laten en niet af te gaan op adviezen van de keukenboer. Installatie voorschriften in de handleiding zijn meestal bedoelt voor verschillende landen en zijn dus niet allemaal op NL van toepassing. Een vier aderig aansluitsnoer kan dus best voor een ander land bedoeld zijn en zal waarschijnlijk door een vijf aderig snoer vervangen moeten worden. Ga hier niet zelf mee lopen rommelen want je plaat kan door een fout hiermee onherstelbaar beschadigd raken plus dat de garantie dan vaak vervalt omdat het aansluiten door een installateur ook voorgeschreven is.
 

Appeltje

  • #5
Ik weet niet of het gebruikelijk is maar het KAN wel met 4 draden:

1 = Aarde
2 = Nul
3 = Fasedraad van 1e fase
4 = Fasedraad van 2e fase

Hiermee kun je zonder problemen op je (bijna) 7400 watt komen (2x3680=7360 watt). Het is dan alleen wel belangrijk dat die fasedraden echt van aparte fases afkomen.

Dus plaats eens een type dan komen we misschien iets verder en is er wellicht weinig aan de hand...

Gr. Richard.
 

Fiesiekus

  • #6
Of foto's van de aansluitingen en aansluitmogelijkheden hier plaatsen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Dit is een juridische vraag en geen klusvraag, zoals in de forumregels staat vermeld worden deze vragen niet behandeld op het forum.
U zult in overleg met de keukenboer en de installateur dit op moeten lossen, er staan een aantal tips hier boven.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu